:

Hoe zet je koffie zonder microplastics?

Dina van Vliet
Dina van Vliet
2025-10-31 11:05:36
Count answers : 27
0
Met de Chemex Classic zet je 6 koppen koffie. Voeg koffie toe giet heet water erop. Het hete water komt alleen in aanraking met glas. Laat glas nou een van de veiligste materialen zijn voor voedselbereiding. Daarmee zet je 2 koffiekopjes. Doe er gemalen koffie in. Giet er gekookt water overheen. Laatste stap, geniet van je bak koffie. Je bespaart bomen en hoeft geen koffiefilters of een koffiezetapparaat te kopen. Vergeet dan niet om een waterkoker of fluitketel te gebruiken zonder plastic.
Silke Brievingh
Silke Brievingh
2025-10-31 10:34:31
Count answers : 32
0
Ga naar de verpakkingsvrije winkel of natuurwinkel voor koffie zonder verpakking. Indien ongemalen: maal je koffiebonen fijn. Zet je potje koffie met een percolator. Vul het reservoir van je percolator met water. Vul de filter met gemalen koffie. Plaats op het reservoir. Draai dicht en plaats op je fornuis. Je koffie is klaar zodra de percolator sist.

Lees ook

Wat is een gezonde vervanger voor koffie?

Decaf koffie kan ook helpen, zo houd je eigenlijk jezelf een beetje voor de gek met een placebo-effe Lees meer

Wat is de gezondste manier om koffie te zetten?

1. Voeg MCT-olie toe: Probeer eens wat vet, zoals MCT-olie aan je kopje koffie toe te voegen. 2. Voe Lees meer

Lauren Keskin
Lauren Keskin
2025-10-31 07:46:51
Count answers : 24
0
Als je thuis koffie zet, houd er dan rekening mee hoeveel energie je eigenlijk nodig hebt voor je kopje koffie. Kook alleen zoveel water als je daadwerkelijk gaat gebruiken. Op deze manier bespaar je water en verbruik je aanzienlijk minder energie door die kleinere hoeveelheid sneller op te warmen. Om absoluut zo weinig mogelijk energie te verbruiken bij het koffiezetten, verwarm je het water helemaal niet. De cold brew koffie extractiemethode is een trend geworden, vooral tijdens de zomermaanden. Naast het duidelijke verfrissende effect op het eerste gezicht, biedt deze brouwtechniek als koude drank een unieke smaakervaring. Langzame koude extractie resulteert in een specifieke overdracht van koffiesmaken in het water. Het resultaat is een sappige koffie zonder bitterheid met een heldere smaak.