1. Voeg MCT-olie toe: Probeer eens wat vet, zoals MCT-olie aan je kopje koffie toe te voegen.
2. Voeg natuurlijke smaken toe: Voeg een scheutje vanille-extract of een snufje kaneel toe aan je kop koffie voor een caloriearme smaaksensatie.
3. Kies de juiste zoetstof: Probeer dan Stevia, dit is namelijk natuurlijk afkomstig van een plant.
4. Combineer het met voedsel: 'Voor sommige mensen is koffie drinken op een lege maag te hard en te zuur,' zegt Taub-Dix.
5. Voeg (plantaardige) melk toe: 'Ik geniet ervan om koffie te combineren met iets dat het waardevoller maakt, zoals amandelmelk, zodat ik weet dat ik calcium en andere waardevolle voedingsstoffen binnen krijg'.
6. Kies voor decaf als je gevoelig bent voor cafeïne: 'Als gewone koffie je zenuwachtig maakt of je 's nachts wakker houdt, kies dan voor cafeïnevrij,' zegt Taub-Dix.
7. Drink het heet: Volgens Taub-Dix kan hete koffie eigenlijk meer antioxidanten afgeven.
8. Let op hoe je de koffie zet: 'Hoe beter koffie gefilterd is, hoe minder cafestol en hoe gezonder deze is,' aldus het Voedingscentrum.