:

Hoe maak ik een kruideninfusie?

Noëlle Simsek
Noëlle Simsek
2025-10-12 11:35:17
Count answers : 32
0
Laat de thee langer dan 10 minuten trekken. Gebruik geen suiker als toevoeging. Peil de reactie van je lichaam en anticipeer. Drink geen kruideninfusie die je absoluut niet lekker vindt. Luisteren naar jezelf, betekent ook luisteren naar alle informatie die je binnenkrijgt via jouw zintuigen. Als je iets absoluut niet lekker vindt, blijf daar dan bij weg. Door te ruiken en te proeven krijgen we een indicatie van of iets goed is voor ons of niet. Is het bedorven? Is het aangebrand? Smaak en geur geven ons richtlijnen van wat we moeten doen.
Noa van Landen
Noa van Landen
2025-10-12 08:40:04
Count answers : 37
0
Om een kruideninfusie te maken volg je onderstaande methode: Breng water aan de kook en laat het iets afkoelen tot circa 85°C. Gebruik ongeveer 1 theelepel gedroogde kruid per kop of een handvol verse kruid. Giet het hete water over de kruiden en dek de kop of pot af. Laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de gewenste sterkte. Zeef de kruiden en giet het in een theeglas. Gebruik vers of gedroogd kruid: gedroogde kruiden zijn geconcentreerder, dus je hebt er minder van nodig. Kies zuiver water: bij voorkeur gefilterd of bronwater. Gebruik de juiste temperatuur en trektijd: te heet water kan delicate smaken en eigenschappen vernietigen of te bitter maken, terwijl te kort trekken een zwakke thee kan opleveren. Dek je thee af tijdens het trekken: doe dit zodat de essentiële oliën niet vervliegen.

Lees ook

Wat is een kruideninfusie?

Het woord “kruideninfusie” wordt vaak gebruikt in plaats van “kruidenthee” om een belangrijk ondersc Lees meer

Hoe maak je een kruideninfusie?

Snijd 2 centimeter verse gember fijn. Meng met een eetlepel citroensap en een theelepel honing. Giet Lees meer