Hoe wordt vegan kaas gemaakt?

Marit van Luyssel
2025-10-12 00:31:28
Count answers
: 38
Laat de cashewnoten een nacht weken in koud water.
Vet de volgende dag alvast een klein bakje in met olie.
Meng de cashewnoten, zout, mosterdpoeder, peper en edelgistvlokken in de foodprocessor.
Verwarm de plantaardige melk en de agar-agar in een pannetje en kook het in tot een dik papje.
Mix het dikke mengsel samen met het citroensap en de fijngemalen cashewmix tot een gladde structuur.
Giet het mengsel in het kleine bakje en laat dit afgedekt ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
Rasp de kaas tot kleine stukjes.
Vegan geraspte kaas maak je door de ingrediënten als cashewnoten en edelgistvlokken in een pan te verwarmen.
Vervolgens mix je de ingrediënten tot een gladde massa en laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Tot slot rasp je de kaas tot kleine stukjes.