:

Wat te doen met eetbare bloemen?

Jenna de Backer
Jenna de Backer
2025-10-05 04:12:39
Count answers : 27
0
In een ijsblokje. Cocktails, drankjes en zelfs thee maak je meteen feestelijk met een bloemetje in of op de rand van het glas. Salades: kies bloemetjes volgens de kleur waarmee je je salade wil opfleuren. Gebruik in pesto’s en marinades. Dompel courgettebloemen in tempura en frituur ze. Bij desserts en taarten gaat het vooral om het decoratieve effect en minder om de smaak van de eetbare bloemen. Strooi wat madeliefjes in de soep of paardebloemblaadjes over rijstpap, rijst of zelfs pasta. Geef je kaasschotel of kaasplankje meer kleur met contrasterende bloemen. Gearomatiseerde suiker: doe wat geurige bloemetjes in suiker, laat 4 weken trekken en laat je gasten versteld staan met deze originele suiker. Azijn of olie: vul een jampot of bokaal met bloemen. Vlierbloesemsiroop of - limonade ken je vast wel.
Pim Yalçin
Pim Yalçin
2025-10-05 03:21:17
Count answers : 34
0
Je kan eetbare bloemen in principe overal bij eten, dat is juist zo leuk. Verwen jezelf bijvoorbeeld met wat bloemen bij je ontbijt, over de havermoutpap of je bakje yoghurt met fruit, en je dag begint gelijk goed. Of pluk wat bloemen voor op je boterham met kaas, die smaakt gegarandeerd een stuk lekkerder. Wees creatief, durf te experimenteren en versier er op los!

Lees ook

Mia Post
Mia Post
2025-10-05 01:18:30
Count answers : 27
0
Gebruik bijvoorbeeld bloemblaadjes in salades, thee of als garnering voor desserts. Maar bloemblaadjes kun je ook gebruiken op creatieve wijze, door ze bijvoorbeeld toe te voegen in handgemaakte pastadeeg, zelfgemaakt ijs of in limonade. In een salade. Om taarten of desserts mee te versieren. Gefrituurd. Om pesto of marinades mee te maken. In een ijsblokje. Over ijs. Bij een kaasplankje. Ter garnering van drankjes. Siroop. Azijn of olie.