Een vacumeermachine kopen kan duur zijn.
De kosten van een machine kunnen gemakkelijk boven de 50 euro liggen, afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de machine.
Ook zijn er de lopende kosten van het verpakkingsmateriaal, dat in rollen of zakken wordt geleverd.
Maar het voordeel van een zuurstofarme omgeving kan ook een nadeel zijn.
Er zijn soorten bacteriën die ziektes veroorzaken die de voorkeur geven aan een zuurstofarme omgeving en die heel goed groeien in vacuüm verpakt voedsel.
Als er enige twijfel is over de veiligheid, dan mag het eten niet vacuüm verpakt worden, want dan creëer je gewoon een perfecte voedingsbodom voor sommige zeer slechte bacteriën zoals voedselvergiftiging.
OPGELET: Het vacuumverpakken van de volgende voedingsmiddelen is niet aanbevolen: ui, knoflook, champignons en bonen, ook zachte kazen zijn afgeraden, omwille van het risico van botulisme en schimmels.
Alle vacuummachine maken veel lawaai!
Dit is een feit.
Als je in een appartement woont is het verstandig om middernacht niet te gaan vacumeren, je buren zullen het waarden.
Als je vochtige gerechten wilt sealen dit niet volledig vloeibaar zijn gebruik dan een vacuumzak met vochtabsorberende strip.
Als er toch vloeistof in de vacuumpomp geraakt kan het apparaat stuk gaan!