:

Wat zijn de bijwerkingen van gefermenteerd voedsel?

Yassin van Dooren
Yassin van Dooren
2025-10-04 05:18:04
Count answers : 29
0
Fermentatie heeft gezondheidsvoordelen. Bij bijvoorbeeld kool breekt fermentatie de vezels af, waardoor we het in de vorm van rode kool of zuurkool beter kunnen verteren. Ook zijn de bacteriën in gefermenteerd eten goed voor onze darmen. In sommige gevallen zorgt fermentatie zelfs voor de vorming van vitamines, zoals vitamine B bij het maken van tempé. Fermentatie maakt het juist moeilijker voor de schadelijke bacteriën om bij je eten terecht te komen. Daarom wordt er ook vaak zout toegevoegd bij fermenteren, niet voor de smaak, maar omdat zout de groei van ongewenste bacteriën remt.
Puk Bloemendaal
Puk Bloemendaal
2025-10-04 02:05:37
Count answers : 36
0
Bij sommige producten zijn de micro-organismen toegevoegd en bij anderen vindt fermentatie spontaan plaats. Fermentatie kan zowel met als zonder zuurstof plaatsvinden. Veel van deze effecten zijn niet goed onderzocht en zijn niet bewezen. Bij het fermenteren van voedsel worden bepaalde producten ingelegd in zout. Gefermenteerde groenten kunnen daardoor wel veel zout bevatten.

Lees ook

Zijn gefermenteerde voedingsmiddelen eigenlijk gezond?

Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn dus echt heel goed voor je lichaam. Gefermenteerd voedsel zit v Lees meer

Wat zijn voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen?

Zuurkool, kimchi, Tamari, Shoyu, miso, tempé, amazake, gefermenteerde groente(sappen), kombucha, zur Lees meer