:

Wat is goed om te eten bij koud weer?

Wout Adelaar
Wout Adelaar
2025-09-29 03:25:47
Count answers : 24
0
Piperade met eieren is zo’n heerlijk en smaakvol lunchgerecht. Hartige worteltaart met aardappels en kaas lijkt een beetje op een quiche, maar dan anders. Kupus Kalja is een stoofschotel van vlees met witte kool. Pompoensoep is een heerlijk zachte soep om op te smikkelen. Fregula pasta met courgette is echt hartverwarmend. Goulash is een stoofschotel met vlees en paprika. Risi e bisi is een risotto met doperwtjes en spekjes. Sucadelappen met hutspot is een heerlijk stukje stoofvlees van sucadelappen in rode wijn.
Felix Mahieu
Felix Mahieu
2025-09-29 03:25:25
Count answers : 38
0
Seizoensgroenten zoals kool, wortels, aardappelen en uien zijn vaak goedkoper en goed verkrijgbaar. Peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en bonen zijn perfect voor de winter. Havermout is een goed ontbijt voor de winter. Noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten zijn rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Warme dranken zoals thee en bouillon helpen je om warm te blijven. Voedingsmiddelen zoals avocado, vette vis, olijfolie en noten zijn rijk aan gezonde vetten.

Lees ook

Welk eten is het populairst?

Pasta staat op nummer één. Kip blijft dé favoriet als het om vlees gaat. Nederlanders houden van v Lees meer

Wat eet je het beste bij warm weer?

Pastasalade met avocado en spekjes van kalkoen is een topidee tijdens een warme zomerdag. Noedels m Lees meer

Hamza Karaca
Hamza Karaca
2025-09-29 03:01:36
Count answers : 25
0
Gezonde winterkost zijn vergelijkbaar met die van zomergerechten. Je stelt je menu best samen conform de richtlijnen van de voedingsdriehoek. Dat betekent dus kiezen voor veel groenten, fruit, volle granen en aardappelen en kleinere hoeveelheden noten en plantaardige oliën. Vul dit verder aan met enkele melkproducten en een stukje vlees, vis, ei of een andere vleesvervanger zoals peulvruchten. Voor de concrete invulling van de winterrecepten geef je de voorkeur aan seizoensfruit- en groenten zoals appelen, peren, citrusvruchten, witloof, spruiten, diverse kolen, raapjes, knolselder en schorseneren. Ook de bereidingen krijgen meer een wintertoets: een warme kom groentesoep, oma’s hutsepot en andere stoof- en ovenschotels. Laat de groenten altijd domineren in het gerecht. Zin in zoet? Denk bijvoorbeeld aan een kop warme melk of een kommetje havermoutpap of granola met yoghurt op smaak gebracht met vers fruit, kaneel, vanille of zeste van limoen. Zin in iets hartig? Dan kunnen een handje ongezouten noten of olijven, een kom soep of een restje van bijvoorbeeld kikkererwten in tomatensaus.