Ossenworst is uitgevonden in de 17e-eeuw en wordt traditioneel gemaakt van gerijpt rundvlees met een beetje peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat: kruiden uit De Oost. Amsterdamser (én lekkerder) wordt het bijna niet.
Broodje Halfom is een Jiddisch-Amsterdamse klassieker een beetje verdrongen door alle hippe avocado toast en broodjes carpaccio of vitello tonato, maar hij doet qua smaak zeker niet onder voor zijn Italiaanse concurrentie.
Tafelzuur van Kesbeke is het beste tafelzuur komt natuurlijk van Kesbeke uit Amsterdam.
Amsterdam is het koninkrijk van de kroket, want de lekkerste kroket hebben wij en hij komt gewoon uit de muur van Febo.
Duivekater is misschien wel een van de oudste traditionele recepten die bewaard zijn gebleven.
Amsterdamse Koggetjes of nougatines zijn boterig en zoet, de beste omschrijving van dit perfecte koekje.
Een kopstootje is niet te missen in elke echt Amsterdamse kroeg: de kopstoot, bier met een borrel ernaast.
Oesters van Nam Kee vind je alleen in Amsterdam, niet alleen meer op de Zeedijk, maar ook op de Nieuwmarkt.
Slagroomijs van Van der Linde, in deze bakkerij, waar de tijd een beetje heeft stilgestaan, serveren ze gewoon the real thing: ambachtelijk slagroomijs waarvoor je graag een rondje omfietst.
Hartogs volkorenbrood is een klassieker die ook vandaag de dag nog meegaat herken je aan het feit dat het er altijd druk is.