:

Wat is een pickle?

Bryan Versluijs
Bryan Versluijs
2025-09-25 10:20:21
Count answers : 25
0
Een pickle is een voedingsmiddel dat is geconserveerd in een azijn- of pekeloplossing. Het woord ‘pickle’ verwijst in het Engels meestal naar gepekelde komkommers, maar het kan zowat elke groente of fruit zijn die een zuur- en zoutbad heeft gekregen. We noemen dit proces 'pickling' en het resultaat is een zure, knapperige delicatesse die een heerlijke tegenhanger kan zijn voor rijke, vette maaltijden, of gewoon een tussendoortje op zich. Het voornaamste ingrediënt is de groente of het fruit van je keuze. Dit kan van alles zijn, van komkommers tot wortels, kool, radijs, bloemkool, augurken, peren; de lijst is eindeloos.
Maryam Genefaas
Maryam Genefaas
2025-09-25 07:24:59
Count answers : 35
0
Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten, zoals augurk, zilverui, bloemkool, wortel of knolselderij. Het wordt ook wel pickles genoemd.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten voor pickles saus?

Piccalilly is een mengsel van gehakte groenten en specerijen, ingemaakt in azijn. De meest bekende Lees meer

Is het goed om augurkenzuur te drinken?

Augurken zijn erg zuur en dit zuur breekt de alcohol af. Lees meer

Faas Houdijk
Faas Houdijk
2025-09-25 06:37:02
Count answers : 30
0
Pickles zijn in azijn ingemaakte en sterk gekruide augurken, komkommers enz. Een pickles is een bijgerecht dat bestaat uit in azijn ingemaakte, ingezouten, sterk gekruide en klein gesneden groenten met mosterd, met vooral augurken en komkommers als basis. Pickles worden ook wel mixed pickles genoemd. Pickles worden ook anders genoemd, namelijk tafelzuur. Ook pekelzuur is een andere benaming voor pickles. Een andere benaming is ook mosterdzuur.
Kiki Gepa van Bourgondië
Kiki Gepa van Bourgondië
2025-09-25 06:04:51
Count answers : 37
0
Een pickle is een gefermenteerd product waarbij de smaak en structuur van groente in een paar uur verandert. In principe kun je iedere soort groente fermenteren. Denk bij groente vooral aan harde groenten als rode biet, kool, wortel, ui en pompoen. Zachtere groenten, zoals komkommer, tomaat en spinazie worden snel papperig, dus fermenteer deze kort. Ook fruit fermenteren is mogelijk. Denk dan vooral aan perziken, pruimen, abrikozen en exotisch fruit als ananas en mango. Een pickle kan te zout zijn, in dat geval kun je het vocht weggooien en nogmaals proeven. Hoe langer je groente of fruit fermenteert, hoe sterker en zuurder de smaak wordt. Met te weinig zout kan de smaak minder knapperig worden en kan verkeerde bacteriegroei optreden.

Lees ook

Hoe fermenteer je met azijn?

Azijn kun je namelijk op verschillende manieren maken, van super simpel tot complex en ietwat omslac Lees meer

Waar zijn pickles van gemaakt?

Pickles wordt ook wel tafelzuur genoemd, en wordt wereldwijd toegepast. Anders gezegd is picklen ni Lees meer

Sami van der Heyden
Sami van der Heyden
2025-09-25 05:44:02
Count answers : 32
0
Een pickle is een ingemaakt product zoals zuurkool, chutney, azijn of tsukemono. Een pickle is vaak zoet of zoetzuur ingemaakte groenten, zoals een augurk. Hierbij wordt azijn en suiker gebruikt.