:

Wat is volgens chefs de meest voorkomende bestelling die je nooit moet maken in een Mexicaans restaurant?

Milou van de Brink
Milou van de Brink
2025-06-25 05:14:07
Count answers : 29
0
Volgens chefs zijn dit de meest voorkomende bestellingen die je nooit moet maken in een Mexicaans restaurant: 1. “Mag ik het, maar dan zonder…” 2. Borrelplankjes 3. Pizza margherita, met de helft salami 4. Glutenvrij 5. Een rondje van de hele kaart 6. Mojito’s 7. Biefstuk, goed doorbakken 8. Alles “maar een beetje” 9. “Doe maar iets verrassends”
Jinthe van der Horst
Jinthe van der Horst
2025-06-24 23:39:59
Count answers : 36
0
Volgens chefs zijn er verschillende dingen die je nooit moet bestellen in een restaurant. Je kunt dit beter thuis maken. Het zijn allebei eenvoudige gerechten die thuis goed te maken zijn, dus ik bestel liever iets wat ik zelf niet zou koken, aldus chef-kok Tatjana Tretjakova-Skrinnikova. Je kunt een heel mooi stuk vlees bij de slager kopen voor minder geld dan je er in restaurant aan kwijt bent, en je stuk vlees kan wel eens groter zijn, tipt Sebastian Rast. Sla het ook over als het té goedkoop geprijsd is op het menu: dan is het waarschijnlijk van slechte kwaliteit. Zalm, als we het over visgerechten hebben, en kip kun je liever overslaan. In het algemeen geldt dat je nooit vis bestelt op maandag, omdat de havens in het weekend gesloten zijn geweest en de vis dan nooit op zijn best is.chef-koks delen wat je in ieder geval níet moet bestellen, en waarom. Zo moet je uitkijken voor de soep van de dag, verschillende visgerechten en steak. Persoonlijk vind ik dat soep thuis lekkerder is dan in een restaurant. Voor de beste zelfgemaakte soep vind ik het heerlijk om verschillende ingrediënten te combineren, aldus chef-kok Jack Stein. Chef-kok Robin Foster zegt dat je veganistisch eten in een niet-veganistisch restaurant beter kunt vermijden omdat ze niet gespecialiseerd zijn in de veganistische keuken en dus geen recht kunnen doen aan veganistische gerechten. Visgerechten en steak worden om die reden liever overgeslagen door chef-koks. Chef-kok Tatjana Tretjakova-Skrinnikova zegt dat je zalm, als we het over visgerechten hebben, en kip liever overslaat omdat het zijn allebei eenvoudige gerechten die thuis goed te maken zijn. Sebastian Rast tipt dat je een heel mooi stuk vlees bij de slager kunt kopen voor minder geld dan je er in restaurant aan kwijt bent, en je stuk vlees kan wel eens groter zijn. Daarnaast moet je steak overslaan als het té goedkoop geprijsd is op het menu, dan is het waarschijnlijk van slechte kwaliteit.

Lees ook

Wat is het populairste eten in Mexico?

Taco’s zijn razend populair in Mexico, maar ook in andere landen op de wereld. Logisch, want taco’s Lees meer

Wat zijn de beste restaurants ter wereld?

De beste restaurants ter wereld zijn te vinden op de World's 50 Best Restaurants-lijst, die elk jaar Lees meer