:

Is een foodtruck winstgevend?

Oscar Wolters
Oscar Wolters
2025-06-22 07:08:12
Count answers : 4
0
Slechts tien procent van de ondernemers kan leven van zijn restaurant op wielen. Een succesvol rijdend restaurant begint met een lekker en origineel product. Je wilt een aanvulling zijn op het bestaande aanbod en inspelen op de behoefte van je doelgroep. Als je wilt leven van je foodtruck, moet je wel winst maken. Je moet echt durven volhouden, de eerste maanden maakte ik nog geen winst. De concurrentie wordt steeds groter en festivals zijn schaars en seizoensgebonden. Je kunt je bijvoorbeeld laten inhuren voor feesten en partijen. Je kunt je concept ook tijdelijk opsplitsen: je bus apart verhuren of een cateringservice verzorgen met jouw gerechten. Netwerken met potentiële klanten is belangrijk. Ga in gesprek met organisatoren van festivals, de gemeente, culinair recensenten en foodbloggers. Verspreid je verhaal zoveel mogelijk online. Bouw een nette website en richt een Facebookpagina in met mooie foto’s van je truck en de gerechten. Ga ook in gesprek met andere ondernemers. Mensen die al langer in het vak zitten kunnen je vertellen welke festivals de moeite waard zijn en je helpen om een plekje te veroveren. Zie ze niet per se als concurrenten: een wijnbar en een pizzabus vullen elkaar goed aan!