De Fransen beginnen hun dag graag met een goed, maar simpel ontbijt.
Het liefst met een café au lait en iets zoets.
Broodjes als pain au chocolat, oftewel een chocoladecroissant, zijn dan ook erg populair als ontbijt in Frankrijk.
Ook de eclair, een zoet broodje dat gevuld is met pudding of room, is een geliefde keuze.
Verder eten veel Fransen de chocoladepasta nutella bij het ontbijt.
Ook wentelteefjes, in Frankrijk bekend als pain perdu, zijn een gewild ontbijt in Frankrijk.
De Fransen eten bij hun lunch graag warm, maar ook een stokbroodje met lekker beleg zoals een fijne Franse kaas wordt hier veel gegeten bij de lunch.
Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofdgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje.
Het avondeten is in Frankrijk een belangrijke maaltijd, die meestal samen met familie gegeten wordt.
De Fransen dineren vaak wat later dan Nederlanders gewend zijn.
In Frankrijk is het avondeten vaak een uitgebreide maaltijd, waar men ook de tijd voor neemt.
Gerechten met vlees of vis zijn populair, maar de Franse keuken heeft ook genoeg vegetarische opties.
De Fransen zijn dol op een goed dessert.
De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes.
Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling.
Ook de moulleux au chocolat is populair voor na de avondmaaltijd.
Maar een Frans dessert hoeft niet per se zoet te zijn.
De Fransen houden namelijk ook van een kaasplankje na het eten.