:

Hoe kan ik het beste boter smelten?

Nisa Grondel
Nisa Grondel
2025-09-01 01:21:53
Count answers : 20
0
Als je een blok boter in z'n geheel op kamertemperatuur wilt brengen, doe je dat het best door in een grote mok kokend water te gieten. Giet het water er vervolgens uit, en zet de lege warme mok over de boter heen. Binnen een mum van tijd is je boter gesmolten. Snij boter in blokjes van ongeveer een centimeter. Doe het in een kom en verwarm de boter vijf seconden in de magnetron. Check telkens of de boter niet smelt. Je kan het vermogen van de magnetron ook lager zetten.
Melle van den Bosch
Melle van den Bosch
2025-08-31 21:47:35
Count answers : 16
0
Snijd de boter in kleine stukjes en leg die op een bord. Leg de boter in een hersluitbare plastic zak of tussen twee grote vellen bakpapier. Pak de deegroller en reageer hiermee je frustraties af op die harde klont boter. Rasp de boter met een grove rasp in fijne stukjes. Verwarm een glas of kom met warm water, laat even staan en gooi het water dan weg. Doe het glas of de kom omgekeerd over de boter op het bord. Doe de boter in een kom boven een waterbad. Zorg dat het water niet kookt, roer continu en de boter wordt snel zacht. Leg de boter tussen twee vellen bakpapier of aluminiumfolie op een stabiele ondergrond. Rol met de deegroller heen en weer totdat de boter ongeveer 3 tot 6 mm dik is en schraap ‘m van het vel af en klaar is je zachte boter voor cake. Gebruik een scherp mes om de boter in stukken te snijden van 2 cm of kleiner. Klop de boter met een handmixer of een staande mixer. Begin op lage snelheid en doe het sneller zodra de boter zacht wordt.

Lees ook

Kan je met gewone boter koken?

Ja, je kan gewone boter gebruiken om te koken. Roomboter mag ook niet ontbreken in mijn koelkast. Ik Lees meer

Welke boter gebruik je voor koken?

Ik gebruik beide soorten smeersels regelmatig in de keuken. Van de echte roomboter koop ik het lief Lees meer