Hoe maak je je eigen hoestdrank?

Guusje Luitgardis van Neustrië
2025-08-13 06:39:37
Count answers
: 1
Was je kruiden onder koud, stromend water.
Doe het water, de suiker en de kruiden in een ruime pan en laat 24 uur trekken.
Steriliseer de volgende dag de flessen: haal de beugeldoppen eraf, doe ze in een schoon kommetje en giet er kokend water op.
Verwarm de oven voor op 120-150°C en zet vervolgens de flessen een half uur rechtop op de bodem van de oven.
Leg de beugeldoppen op een schone theedoek en laat ze aan de lucht drogen.
Terwijl je flessen in de oven staan, maak je de siroop af.
Zet je pan op het vuur.
Roer tot de suiker is opgelost.
Doe het deksel op de pan.
Wanneer het water kookt, draai je het vuur zacht en zet je de wekker op 30 minuten.
Roer af en toe door.
Zet de grote kom klaar met daarin een zeef en daarin je neteldoek.
Giet vervolgens het hele brouwsel voorzichtig door je doek en zeef.
Pak de punten van de doek bij elkaar en pers nog zoveel mogelijk siroop uit de natte kruiden.
Voeg de honing toe en roer zo kort mogelijk – alleen om het op te lossen.
Vul je flessen met behulp van de trechter en sluit ze goed af.
Etiketteer en zet er de datum van bereiding op.