Hoe word je kaasmaker?

Floortje Arts
2025-08-12 13:02:45
Count answers
: 3
Dan volgt het kaas maken, daar komt veel bij kijken. De kaasmeesters controleren de kaasmelk nog zelf, en ze roeren de wrongel nog handmatig in een open draineerbak zoals dat vroeger ook op de boerderij werd gedaan.
De kaasmakers werken met de modernste technieken.
Ze kiezen er bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken.
Het kost op deze manier meer tijd, dat nemen we voor lief, we doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken.

Yfke Bloemendaal
2025-08-12 09:36:12
Count answers
: 3
Ben je al werkzaam in de levensmiddelenindustrie en wil je je verdiepen in kaasbereiding, dan is een opleiding tot kaasmaker de logische volgende stap. Want kaasmaker ben je niet zomaar, daar komt best wat bij kijken.
De eerste stap in de wereld van kaasmaker, is de opleiding VOB Kaas of ook wel Kaastechnologie genoemd.
Tijdens deze opleiding verdiep je jezelf in melkkunde, zuiveltechnologie en kaasbereiding.
Je sluit de opleiding af met een eindtoets én een praktijktoets.
Zo weet je zeker dat jij klaar bent voor een carrière als kaasmaker.