Hoe kan ik Kaasmaker worden?

Phileine Huls
2025-08-12 14:12:11
Count answers
: 2
Het beroep van kaasmaker is, behalve alom gerespecteerd, ook behoorlijk fysiek.
Kortom, je hebt een beetje praktisch inzicht, neemt je verantwoordelijkheid en je bent in het bezit van meerdere versnellingen om je taken uit te voeren.
We zijn van mening dat instelling en leerhouding belangrijker zijn dan ervaring of opleidingsniveau.
Met andere woorden: als je nu nog niet weet wat ‘wrongel’ en ‘wei’ zijn, zorg dan dat je het weet tegen je sollicitatiegesprek.
Contact: [email protected] 0484.167.860

Dina van Vliet
2025-08-12 11:43:26
Count answers
: 1
De kaasmakerij is niet alleen een plek waar kaas wordt gemaakt, maar ook een waardevol onderdeel van ons leer- werkbedrijf. Deelnemers krijgen de kans om mee te helpen in verschillende stappen van het proces. Of het nu gaat om het ondersteunen van de kaasmaker, het keren en coaten van de kazen of het verzorgen van de kaasopslag, iedere taak wordt afgestemd op wat het beste past bij de deelnemer. Zo kunnen zij groeien in hun vaardigheden en ervaren hoe waardevol hun werk is.

Fatima Molenaar
2025-08-12 11:27:11
Count answers
: 4
Een opleiding tot kaasmaker is dan de logische volgende stap. De eerste stap in de wereld van kaasmaker, is de opleiding VOB Kaas of ook wel Kaastechnologie genoemd. Tijdens deze opleiding verdiep je jezelf in melkkunde, zuiveltechnologie en kaasbereiding. Je sluit de opleiding af met een eindtoets én een praktijktoets. Zo weet je zeker dat jij klaar bent voor een carrière als kaasmaker.

Thijmen Bakker
2025-08-12 08:47:06
Count answers
: 2
Are you an (agricultural) entrepreneur or professional and do you want to make your own cheese?
Esther is happy to teach you how to make cheese professionally.
There are training courses at different knowledge levels (basic / in-depth / tailor-made).
All training courses can be organized at your business location in the Netherlands and internationally.
The training courses can also be organized at a location selected by Esther.
Esther is active in the Netherlands and abroad in providing cheese training and further education for Gouda cheese makers.
The consultancy is aimed at: Farmers who want to get a taste of cheese making
Farmers who want to set up a cheese dairy
Companies that run into cheese problems
NGOs that want to support local men and women through the knowledge and skills of KaasEs
Esther: passionate cheese maker
Esther is a food technologist and making cheese is her profession.
She has worked in the food industry and through various ways ended up with her passion: making cheese.
She can talk passionately about the cheese making process and is happy to do so during the workshops, trainings and lessons.

Yusuf Verharen
2025-08-12 08:45:38
Count answers
: 2
Het artikel gaat over een opleiding genaamd "De Kaaskenner" die mensen kennis laat maken met kaas. Het traject is bedoeld voor zowel particulieren als medewerkers in de horeca, supermarkten, kaaswinkels en groothandels. Om Kaasmaker te worden zijn er geen specifieke instructies in het artikel te vinden. Wel wordt een opleiding aangeboden die kennis van kaas bereidt. De basiskennis over kaas, kaasbereiding, kaassoorten, kaaslanden, proeftechnieken, conserveren van kaas en serveren en presenteren van kaas worden behandeld in de opleiding.