:

Is kaas van de kaasboer beter?

Mads Dijkstra
Mads Dijkstra
2025-08-21 09:01:30
Count answers : 22
0
Het is puur een kwestie van 'appels met peren vergelijken'. Wanneer je op de markt, of bij de kaasboer in zijn winkeltje een stuk kaas haalt dat tevens ook in de supermarkt verkrijgbaar is, dan is het praktisch onmogelijk dat hier smaakverschil in zit. Dit is in mijn visie dezelfde smakeloze vergelijking als kaas A bij de supermarkt en kaas B bij de kaasboer.
Mehmet Kuijpers
Mehmet Kuijpers
2025-08-10 11:10:19
Count answers : 17
0
Nee, de prijs van de kaas zegt niets over hoe gezond de kaas is. Het maakt dus niet uit of je kaas bij de kaasboer of in de supermarkt koopt. Voedingsstoffen Wanneer we kijken naar de gezondheidseffecten van kaas, zit het hem vooral in voedingsstoffen zoals eiwit en calcium. Ook het gehalte aan (verzadigd) vet, zout en gebruik van rauwe melk of gepasteuriseerde melk speelt mee. Verzadigd vet en zout verhogen het risico op hart- en vaatziekten. Je kunt daarom het beste kiezen voor kaas met minder zout en 10+, 20+ of 30+ kaas. Dit laatste zegt iets over de hoeveelheid vet in de kaas. Des te minder vet de kaas bevat, des te meer eiwit en calcium er in zit. Bij kaas gemaakt van rauwe melk betekent het dat de melk niet verhit is en er meer kans is op de aanwezigheid van bacteriën zoals listeria. Dit soort kaas is minder geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen, zieken, jonge kinderen en mensen met een verminderde weerstand.

Lees ook

Waar komt de lekkerste kaas vandaan?

De top 3 bestaat volledig uit Italiaanse kazen dit jaar. Op nummer 1 staat een kaas die haast ieder Lees meer

Wanneer is de Kaasboerderij Weenink Streekproductenmarkt?

De Achterhoekse Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink staat voor de drieëntwintigste keer o Lees meer

Matthias Huijzing
Matthias Huijzing
2025-08-10 10:47:28
Count answers : 37
0
Het moet toch echt het grootste genoegen zijn volgens Yarin Eski, om het binnenste van de kaas te mogen proeven. Beter nog dan die voorgesneden plakjes in de winkel. De kwaliteit van de kaas kun je volgens Sluijs dan ook het beste meten in het binnenste, want door die smedige textuur lossen de smaken goed op in de mond. Bij een goede kaaskern hoef je ook bijna niet kauwen. Dat smelt al in je mond. En hoewel de kaaskenner zelf ook heel erg houdt van die smedige binnenkant, is het ook een kwestie van voorkeur, zegt ze. Er zijn ook heel veel mensen die de kaaskorst lekkerder vinden.