Bereiding 
1 Begin met het verdelen van het gehakt in vier tot zes porties. 
2 Maak de burgers en druk ze voorzichtig tot een centimeter dikte. 
3 Warm de pan op en doe er wat boter of wat olie in. 
4 Rooster nu ook de broodjes. 
5 Verhoog de warmte en doe er dan weer wat boter bij. 
6 Laat de pan goed heet worden en bak de burgers. 
7 Laat het sissen als het in de pan komt en doe er wat zout en peper bij. 
8 Na een paar minuten kun je het omdraaien. 
9 Niet op de burgers drukken dan verdwijnt kostbaar vocht en daarmee smaak. 
10 Maak je cheeseburgers? 
11 Dek dan de burgers af met wat kaas als je hem omdraait. 
12 Laat de kaas smelten. 
13 Gaat het niet snel genoeg? 
14 Dan kun je een deksel op de pan doen. 
Kooktips 
De baktijden voor de burger: 
Gemiddeld rauw (nog wat rood in het midden van de burger): zes minuten in totaal 
Gemiddeld (de roze in het midden): totaal acht minuten 
Medium tot well done (een vleugje roze in het midden): negen minuten totaal 
Well done: tien minuten totaal 
Serveren 
Serveren zoals op de foto aangegeven. 
Bodembroodje, sla, burgers met of zonder kaas, tomaat, sla, bacon, augurk, ui, pickles en andere helft van het brood. 
Prik er een lange saté prikker in zodat het broodje mooi op elkaar blijft. 
Wist u dit? 
Hoe meer je het vlees behandelt en kneed bij het vormen van de burgers, hoe taaier de afgewerkte burger zal worden. 
Het is belangrijk om een mooie malse smaak te krijgen. 
Je bakt de burgers in een platte pan. 
Laat het vlees lekker sissen als het in de pan komt en ook als je het omdraait. 
Het moet aan de onderkant mooi goudbruin zijn. 
Het is dan een heerlijke burger. 
Gebruik een brede en dunne spatel om de burger om te draaien. 
Het is goed om ze voorzichtig om te draaien om ze niet uit elkaar te laten vallen.