:

Wat mag niet ontbreken op een borrelplank?

Ayoub Klomp Jan
Ayoub Klomp Jan
2025-09-12 07:52:24
Count answers : 43
0
Kaas moet op een borrelplank liggen. Een borrelplank valt en staat natuurlijk met je sides. Dit zijn de essentiële basisproducten die je nodig hebt om alles te laten slagen en een thuis te geven op je perfecte borrelplank. Crackers, toastjes en brood zijn hiervan onderdeel. Vooral het laatste is ontzettend belangrijk. Ook kaas en worst, of charcuterie, mag niet ontbreken. Er gaat niets boven dips, met name als je moet kiezen uit een keur aan dips. Groenten en fruit is ook erg belangrijk om op een borrelplank te serveren. Het staat namelijk bekend als de 'freshe bite'. Met de freshe bite kun je ook makkelijker meer kaas en worst eten. Bovendien moet er genoeg drank zijn, om alle verschillende smaken van de producten op de borrelplank te kunnen compenseren. Daarom zijn drankjes zoals wijn, bier en Fristi ook niet te vergeten onderdelen van de borrel, die idealiter naast de borrelplank staan.
Lenn Boer
Lenn Boer
2025-09-06 11:37:52
Count answers : 32
0
Een goed gevulde plank mag niet ontbreken. Een goede borrelplank biedt een balans van smaken en texturen. Hier is een lijst met ingrediënten die je kunt gebruiken: Vleeswaren: Prosciutto Chorizo Salami Rosbief Coppa ham Serrano ham Parmaham Pastrami Pancetta Filet americain Kaas: Manchego Brie Gorgonzola Camembert Jonge geitenkaas Oude kaas Mozzarella Cheddar Taleggio Pecorino Brood en crackers: Stokbrood Crostini Knäckebröd Zadencrackers Grissini Ciabatta Fruit: Druiven Meloen Vijgen (vers of gedroogd) Aardbeien Appelplakjes Peerplakjes Frambozen Noten en zaden: Amandelen Walnoten Pistachenoten Pecannoten Geroosterde pompoenpitten Olijven en pickles: Groene olijven Zwarte olijven Kappertjes Augurken Cornichons Dips en smeersels: Hummus Truffelmayonaise Aioli Pesto Tapenade (olijven of zongedroogde tomaten) Mosterd Zoetigheden: Honing Vijgenjam Vijgencompote Kweeperengelei Gedroogde abrikozen Groenten: Cherry tomaten Gegrilde paprika’s Komkommerplakjes Wortelreepjes Rucola Met deze uitgebreide lijst kun je gemakkelijk variëren en steeds weer een verrassende borrelplank samenstellen!

Lees ook

Welke hapjes bij een wijnproeverij?

Bij een high wine wordt de thee vervangen door wijn en zijn de hapjes vooral hartig, niet zo veel zo Lees meer

Welke snacks zijn lekker bij wijn?

Snacks bij witte wijnen Lichte, frisse wijnen: voorbeelden van lichte en frisse witte wijnen zijn S Lees meer

Wout Wever
Wout Wever
2025-08-27 04:45:45
Count answers : 30
0
Een borrelplank begint met een basis van knapperig brood, soepstengels en/of crackers, met daarop iets smeerbaars, zoals labneh, hummus of tapenade. Olijven, rauwkost als cherrytomaat, bleekselderij en paprika, en pickles zijn een lekker frisse borrelplank-toevoeging. Kaasjes doen het ook altijd goed. Dungesneden vleeswaren zoals gedroogde ham, (venkel)salami of een gedroogd worstje zijn ook lekker voor op je borrelplank, net als een blikje sardines van goede kwaliteit. Iets warms als bittergarnituur of kleine loempiaatjes is ook een goed idee. Je kunt ook kiezen voor een borrelplank in het thema van een bepaald land.
Jesse van Kuijc van Malsen
Jesse van Kuijc van Malsen
2025-08-18 11:54:10
Count answers : 44
0
Een goed samengestelde borrelplank is een echte blikvanger tijdens elke borrel of feestje. Een smaakvolle borrelplank kan niet ontbreken. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken. Deze kleine smaakmakers mogen niet ontbreken en zijn handig om de lege plekjes op te vullen zodat je plank altijd mooi gevuld is.

Lees ook

Welke wijn is lekker bij een borrelplank?

Bij de borrel past een mooi glas wijn met natuurlijk net zulke lekkere hapjes. Wat er op tafel staat Lees meer

Wat eten tijdens een wijnproeverij?

1. Toastjes met Fluffy Kruidenboter 2. Hot Honey Camembert 3. Knoflookbrood 4. Lekkere Crostini’s Lees meer

Joshua Sital
Joshua Sital
2025-08-09 23:07:45
Count answers : 39
0
Een lekker kaasje mag niet ontbreken op de borrelplank. Persoonlijk vind ik het leuk om meerdere soorten kaas te serveren. Worst Ook met worst kun je veel kanten op. Gedroogde worst zoals fuet, chorizo etc. is erg lekker. Nootjes doen het altijd goed bij de borrel, dus ook op het plateau. Olijven Hetzelfde geldt voor olijven. Ook leuk om deze met verschillende marinades te serveren. Smeersels zijn altijd goed op een toastje en ook daarmee kun je heel veel kanten op. Bij de kaasjes en smeersels is het lekker om toastjes te serveren.