:

Wat zijn typisch Franse koekjes?

Floortje van Rheineck
Floortje van Rheineck
2025-08-09 21:48:34
Count answers : 1
0
Roomboterkoekjes creme brulée De koekjes smaken echt naar het Franse dessert van vanillecreme met gesuikerd laagje. Ze zijn op ambachtelijke wijze gebakken. Het gewicht is 150 gram.
Joëlle Janssen
Joëlle Janssen
2025-08-09 21:33:30
Count answers : 3
0
Macarons zijn gekleurde koekjes die uit twee helften bestaan en gemaakt zijn van amandelmeel, suiker en eiwit. De perfecte macaron heeft een bite maar is zacht van binnen. De vulling tussen de twee helften is een zachte ganache. De knapperige koekbodem, het friszure van de citroencrème en het luchtige van de Italiaanse meringue maken het geschikt om in de zomer te serveren maar ook de winter kun je ‘m niet weerstaan. De kunst is om een lekkere te vinden die niet te zuur is maar zeker ook niet te zoet. Éclairs zijn langwerpige gebakjes gemaakt van soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en bekleed met glazuur.
Jari le Guellec
Jari le Guellec
2025-08-09 19:59:13
Count answers : 3
0
Van brosse sablés tot knapperige palmiers: dit zijn de lekkerste Franse koekjes, inclusief recepten om ze helemaal zelf te maken. Madeleines met vanillecustard Een zacht cakeje met knapperige korst in de vorm van een schelp. Palmiers zijn een soort vlindertjes gemaakt van een soort bladerdeeg. Canelé Bordelais Zoals de naam van dit cakeje al doet vermoeden komt het uit de buurt van Bordeaux. Sable is Frans voor zand en deze Bretonse sablés lijken dan ook erg op onze zandkoekjes. Het meest iconische Franse koekje is toch wel de macaron. Eclairs zijn eigenlijk een soort langwerpige soesjes.