:

Waarom blijft mijn risotto hard?

Thijmen Bakker
Thijmen Bakker
2025-08-31 08:03:56
Count answers : 22
0
Ook een veelgehoorde klacht: de rijst wordt niet gaar. Dan moet ‘ie langer. Blijf proeven: rijst te hard? Iets langer de tijd geven. Het vuur niet te hoog, dan wordt de rijst papperig van buiten maar blijft rauw van binnen. Op een sudderpitje daarentegen gebeurt er niks.
Elizabeth Soekhoe
Elizabeth Soekhoe
2025-08-23 21:05:59
Count answers : 45
0
Is de korrel van binnen nog een beetje hard? Dan heeft je risotto nog een paar minuten nodig. Zorg dat je op tijd proeft, want je kunt de korrels altijd verder garen, maar als het eenmaal te gaar is, dan kun je niet meer terug. Je risotto is gaar als de korrels mooi dik zijn en niet meer ondoorzichtig wit zien.

Lees ook

Waarom niet roeren in risotto?

Door het roeren komt het zetmeel vrij, wat ervoor zorgt dat de risotto romiger zal zijn. Spoel je ri Lees meer

Hoe moet je risotto koken?

De beste tip die we kunnen geven: blijf roeren en blijf bouillon toevoegen tot de rijst perfect al d Lees meer

Luna Luitgardis van Neustrië
Luna Luitgardis van Neustrië
2025-08-09 11:26:46
Count answers : 27
0
Je spoelt zo het zetmeel weg, dat juist nodig is voor het binden van de saus. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is met in het hart een beet.