Moet je risotto rijst koken met of zonder deksel?

Isabella van der Heyden
2025-08-09 10:43:03
Count answers
: 3
Risotto kook je zonder deksel, anders wordt het te nat en gaar het ongelijk. Blijf erbij. Na zo’n 18 tot 20 minuten is je rijst gaar, met een lichte bite.

Guusje de Lange
2025-08-09 09:33:50
Count answers
: 0
Op het eind een klontje boter en handje geraspte parmezaan erdoor roeren en de pan dan met deksel erop nog even een minuutje te laten staan: dit zorgt voor de ultieme binding en smeuïgheid. Dit betekent dat je de risotto aan het einde met deksel op de pan laat staan.

Ayoub Jonker
2025-08-09 08:02:32
Count answers
: 2
Zet het vuur uit op het moment dat de rijstkorrels bijna perfect gaar zijn en er nog net een scheutje teveel vocht in zit. Roer wat Parmezaanse kaas of grana padano door de risotto en laat hem met een deksel op de pan zeker 10 minuten staan.

Niels Koçak
2025-08-09 06:13:12
Count answers
: 0
Een deksel is niet nodig.
Het vocht moet namelijk de pan uit dampen.
Lees ook
- Waarom niet roeren in risotto?
- Hoe moet je risotto koken?
- Hoe lang moet sapori di cascina riso arborio koken?
- Waar gaat het meestal fout bij het bereiden van risotto?
- Waarom blijft mijn risotto hard?
- Waarom wordt mijn risotto niet gaar?
- Wat is het geheim van goede risotto?
- Wat gebeurt als je risotto rijst op de normale manier kookt?
- Hoe kook ik rijst op een inductiekookplaat?