:

Welke groente moet je zonder deksel laten sudderen?

Imran van der Pol
Imran van der Pol
2025-08-08 22:59:32
Count answers : 2
0
Bij stoven maak je eten langzaam gaar in een vloeistof, bijvoorbeeld in water of bouillon. Doe de deksel op de pan en breng de inhoud net niet aan de kook. Er staat niets over groenten die zonder deksel moeten sudderen.
Dina van Vliet
Dina van Vliet
2025-08-08 20:50:39
Count answers : 1
0
Sudderen verschilt eigenlijk niet van stoven. Ook hier gaat het om ingrediƫnten koken op een lage temperatuur in een gesloten pan of pot. Sudderen in een braadpan met een dikke bodem is belangrijk om aanbranden te voorkomen. Maar sudderen kan ook met minder of geen deksel. Dat is het geval als je sauce, bouillon of soep maakt. De bereidingstijd is doorgaans korter en hierbij is vooral de beweging van het vocht belangrijk. Als je met een steelpan aan het koken bent beweeg dan af en toe met een polsbeweging met de steelpan heen en weer. Zo ontstaat er een zachte draaibeweging waardoor de ingrediƫnten goed gegaard worden.