:

Wat eten Franse mensen graag?

Aya Steenbeek
Aya Steenbeek
2025-08-27 21:59:33
Count answers : 27
0
Frans eten verschilt per regio, maar er zijn gerechten die in het hele land veel gegeten worden en geliefd zijn bij zowel Fransen als buitenlandse toeristen. De Fransen beginnen hun dag graag met een goed, maar simpel ontbijt. Het liefst met een café au lait en iets zoets. Broodjes als pain au chocolat, oftewel een chocoladecroissant, zijn dan ook erg populair als ontbijt in Frankrijk. Maar ook de eclair, een zoet broodje dat gevuld is met pudding of room, is een geliefde keuze. Ook wentelteefjes, in Frankrijk bekend als pain perdu, zijn een gewild ontbijt in Frankrijk. De Fransen eten bij hun lunch graag warm, maar ook een stokbroodje met lekker beleg zoals een fijne Franse kaas wordt hier veel gegeten bij de lunch. Een warme lunch bestaat in Frankrijk vaak uit een salade, een hoofdgerecht met vlees of vis, en tot slot een klein toetje. Voor een koude lunch eten Fransen meestal een belegd broodje, maar dit is vaak wel wat uitvoeriger dan in Nederland. Gerechten met vlees of vis, zoals coq au vin of steak tartare zijn populair, maar de Franse keuken heeft ook genoeg vegetarische opties. De Franse keuken heeft dan ook een grote variatie aan gebakjes andere toetjes. Een bekende is de galette, een taart of crêpe met zoete vulling. Ook de moulleux au chocolat, oftewel een chocolade-lavacakeje, is populair voor na de avondmaaltijd. Maar een Frans dessert hoeft niet per se zoet te zijn, de Fransen houden namelijk ook van een kaasplankje na het eten. Hierbij wordt een variatie aan kazen gegeten, van zachte en romige kaas tot sterker smakende oude kaas.
Levi Demirel
Levi Demirel
2025-08-20 01:10:02
Count answers : 36
0
De Fransen eten minder vlees: de afgelopen 20 jaar daalde de Franse vleesconsumptie met 13%. Ook noemt 40% van de Fransen zich tegenwoordig flexitariër. De Fransen eten steeds meer kip, in plaats van rood vlees. De Fransen eten meer tussendoortjes: ruim 1 op 3 Fransen maakt zich er dagelijks schuldig aan. Ook zie je steeds meer chocoladerepen en chips in tussendoor-formaat en elke Franse supermarktketen heeft tegenwoordig prominente ‘To Go’-corners. De Fransen zitten minder lang aan tafel: vooral de lunchpauzes op werk worden korter (gemiddeld 35-45 minuten) en fastfoodrestaurants rukken al jaren op in Frankrijk. De Fransen drinken steeds minder wijn: in de afgelopen 50 jaar is de Franse wijnconsumptie met wel 60% afgenomen. De Fransen worden kritischer over wat ze kopen: uit gewoonte eten ze al meer seizoensproducten en gaan ze vaker naar de markt dan Nederlanders. De Fransen eten minder stokbrood: nu nog maar een halve baguette per persoon per dag.

Lees ook

Bestaat er ook vegetarisch Frans eten?

Vegetarisch eten met Ron en Mariken Het concept table d’hôtes in Frankrijk betekent zoiets als gast Lees meer

Wat is het beroemde vegetarische gerecht?

Er wordt geen specifiek beroemd vegetarisch gerecht genoemd in de tekst. De tekst vermeldt verschill Lees meer

Colin van der Meer
Colin van der Meer
2025-08-08 19:29:02
Count answers : 32
0
De Fransman doet het veel bescheidener met een stukje stokbrood of een croissant, wat jam met koffie of thee of warme chocolademelk. Dat is alles. Een Franse lunch bestaat meestal uit een viergangen maaltijd. Ze beginnen met een salade, als hoofdgerecht een goed stuk vlees of vis met een beetje groenten erbij, soms wat friet. Dan komt de kaasplank op tafel. De bedoeling is dat je van ieder stuk kaas een plakje afsnijdt. Dan komt natuurlijk een nagerecht, vergelijkbaar met wat we in Nederland gewend zijn. De maaltijd wordt afgerond met een kopje koffie. Omdat de meeste Fransen tussen de middag buiten de deur eten, bieden alle restaurants, alleen tussen de middag, een “menu du jour” of “plat du jour” aan. Er staat meestal ergens een schoolbord met een drie -of vier gangen menu die in de regel wordt aangeboden tussen de 11 en 14 euro. Het avondmaal is in principe ook warm maar minder uitgebreid. Een maaltijdsoep, kliekjes van de vorige dag, etc. De Fransen eten nooit vóór acht uur.
Dylano Rouwenhorst
Dylano Rouwenhorst
2025-08-08 16:47:09
Count answers : 27
0
Wat eten Franse mensen graag? Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon Salade niçoise Madeleines Mosterdsoep Geitenkaassalade Remouladesaus Pommes duchesse Entrecote bordelaise Gratin dauphinois

Lees ook

Zijn er vegetariërs in Frankrijk?

Als je net als ik vegetarisch of vegan bent of een allergie hebt, en je maakt je zorgen of je hier w Lees meer

Welk land heeft het hoogste percentage vegetariërs?

Maar weinig mensen noemen zich vegetariër (5 procent) of veganist (2 procent). Duitsland (10 procen Lees meer