:

Wat is kettingkoken?

Dewi Koster
Dewi Koster
2025-09-11 06:47:42
Count answers : 38
0
Doe aan kettingkoken: een overschotje groenten wordt de volgende dag in een heerlijke omelet gedraaid. Het restje van de ene dag vormt de inspiratie voor het volgende gerecht. Overschotten van groenten worden handig in de soep gedraaid. Zo heb je elke week een unieke, verrassende soep. Ook je overschotjes rijst of spaghetti toveren jouw soep om in een degelijke maaltijd.
Boaz Demirci
Boaz Demirci
2025-09-01 05:43:05
Count answers : 36
0
Mijn favoriete bezigheid is koken-met-restjes ofwel ketting koken: elke dag de restjes van de dag ervor verwerken in een nieuw gerecht. Ketting koken is meer dan restjes verwerken. Het is iets nieuws creëeren en liefdevol omgaan met je producten omdat het te waardevol is om te verspillen! Bovendien vormt het restje weer de inspiratie voor het volgende gerecht.

Lees ook

Wat zijn de beste ingrediënten om mee te koken?

Een goedgevulde voorraadkast is goud waard. Zo hoef je alleen maar wat verse ingrediënten in huis te Lees meer

Wat is ingrediëntgedreven koken?

De stijl is ingrediëntgedreven, wat het restaurant volgens de eigenaars zal onderscheiden in Den Haa Lees meer

Dina van der Laan
Dina van der Laan
2025-08-28 08:14:31
Count answers : 36
0
Mijn absolute favoriet is nr 1 ‘ koken met restjes’ of wel kettingkoken: elke dag de restjes van gisteren verwerken in een nieuw gerecht. Kettingkoken is meer dan restjes verwerken. Het is iets nieuws creeeren en liefdevol omgaan met je producten omdat het te waardevol is om te verspillen! Bovendien vormt het restje weer de inspiratie voor het volgende gerecht. De mogelijkheden zijn heerlijk en eindeloos.
Marit van Luyssel
Marit van Luyssel
2025-08-16 23:59:11
Count answers : 38
0
Kettingkoken is niet expliciet vermeld als term, echter het boek "Koken met restjes" dat wordt genoemd poetst een/lgpl schilderij van een kookstijl die in de praktijk neerkomt op 'Kettingkoken'. Restjes worden benut door ze te combineren of aan te vullen tot nieuwe gerechten. Door restjes te gebruiken, wordt er minder voedsel verspild en kan het koken efficiënter worden gemaakt. Het boek "Koken met restjes" biedt verschillende recepten om restjes op creatieve manieren te gebruiken, zoals het maken van nasi met groenterestjes, viskoekjes met restjes vis, en pizzabaguettes met broodresten.

Lees ook

Wat is de gezondste manier om te koken?

Gezond eten en koken klinkt soms als onmogelijk als je weinig tijd hebt. Het tegendeel is echter waa Lees meer

Wat zijn de 7 basisingrediënten?

De 7 basisingrediënten zijn: 1. Olijfolie 2. Eieren 3. Uien 4. Knoflook 5. Kruiden 6. Bouillon Lees meer

Lorenzo de Jong
Lorenzo de Jong
2025-08-08 14:18:45
Count answers : 27
0
Kettingkoken is een methode om in het weekend basisgerechten voor te bereiden die je vervolgens in de week verwerkt tot diverse maaltijden. De basisbereidingen, zoals gekookte granen en peulvruchten, geroosterde of gestoomde groenten, dressing en soep, kunnen worden verwerkt tot verschillende gerechten, zoals burgers, quiches, nasi goreng en salads. Dit principe, bedacht door Dorien Knockaert, stelt je in staat om snel en gemakkelijk gezonde en lekkere maaltijden te bereiden, zoals de eenvoudige buddha bowl, die een combinatie is van voedzame componenten. Een andere optie is het gebruik van een weekmenu of het improviseren met wat je hebt voorbereid en in huis hebt. Het is ook handig om restjes in te vriezen voor later gebruik, zoals stoofpotjes of curry's, om je kookketting compleet te maken.