Wat is kettingkoken?

Lorenzo de Jong
2025-08-08 14:18:45
Count answers
: 2
Kettingkoken is een methode om in het weekend basisgerechten voor te bereiden die je vervolgens in de week verwerkt tot diverse maaltijden.
De basisbereidingen, zoals gekookte granen en peulvruchten, geroosterde of gestoomde groenten, dressing en soep, kunnen worden verwerkt tot verschillende gerechten, zoals burgers, quiches, nasi goreng en salads.
Dit principe, bedacht door Dorien Knockaert, stelt je in staat om snel en gemakkelijk gezonde en lekkere maaltijden te bereiden, zoals de eenvoudige buddha bowl, die een combinatie is van voedzame componenten.
Een andere optie is het gebruik van een weekmenu of het improviseren met wat je hebt voorbereid en in huis hebt.
Het is ook handig om restjes in te vriezen voor later gebruik, zoals stoofpotjes of curry's, om je kookketting compleet te maken.
Lees ook
- Wat zijn de beste ingrediënten om mee te koken?
- Wat is ingrediëntgedreven koken?
- Wat is de gezondste manier om te koken?
- Wat zijn de 7 basisingrediënten?
- Wat is dat kookprogramma met die gekke ingrediënten?
- Wat is het beste om mee te koken?
- Wat zijn de 5 belangrijkste ingrediënten?
- Wat is biologisch koken?
- Wat is de beste manier om gezond te koken?