Wat is de gezondste manier om te koken?

Mats Özkan
2025-08-08 15:37:32
Count answers
: 4
Gezond eten en koken klinkt soms als onmogelijk als je weinig tijd hebt. Het tegendeel is echter waar. Dubbel koken is echt mijn gouden tip. In je weekplanner kun je kijken op welke dag je meer tijd hebt om te koken. Als je een eenpansgerecht maakt of basissaus, maak dan een dubbele portie. Dit kun je de volgende dag of op een later moment opeten.

Rowan Scholten
2025-08-08 11:41:04
Count answers
: 2
Kook liever op een inductiekookplaat dan op gas, omdat daarbij geen verbrandingsgassen ontstaan die het gevolg zijn van koken op aardgas.
Nog een paar voordelen: de kookplaat is makkelijk schoon te maken en je past de temperatuur van de pitten snel aan.
Kook in bakboter of olijfolie van een latere persing, omdat roomboter of olijfolie van een eerste persing extra fijnstof geeft doordat het al bij 150 graden gaat verbranden.
Lees ook
- Wat zijn de beste ingrediënten om mee te koken?
- Wat is ingrediëntgedreven koken?
- Wat zijn de 7 basisingrediënten?
- Wat is dat kookprogramma met die gekke ingrediënten?
- Wat is het beste om mee te koken?
- Wat zijn de 5 belangrijkste ingrediënten?
- Wat is biologisch koken?
- Wat is de beste manier om gezond te koken?
- Wat is kettingkoken?