Wat is het beste om mee te koken?

Veerle de Boer
2025-08-08 14:39:56
Count answers
: 2
7. Zuurkool ovenschotel
De zuurkool ovenshotel is een klassieker.
Een recept zoals mijn moeder (en schoonmoeder) hem vroeger ook al maakte.
En als we nu bij ze eten staat hij nog steeds op tafel.
Zuurkool met worst, spek en ananas onder een laagje van romig aardappelpuree.
Top!
3. Bloemkool uit de oven
Bloemkool mag zeker niet ontbreken op brendakookt.nl.
Als dochter van een bloemkoolteler moet ik de Hollandse bloemkolen natuurlijk wel promoten 😉
De bloemkoolovenschotel met gehakt, rode pesto en kaas is de eerste ovenschotel die ik met bloemkool maakte.
En nog steeds is het een topper.
Het recept is zo’n succes dat het zelfs is opgenomen in mijn kookboek, Snelle klassiekers met een twist.
1. Kip Kerrie
Op nummer 1 staat een makkelijke maaltijd die je super easy zonder pakjes maakt.
Kip kerrie heeft geen uitleg nodig toch?
Het recept vind je hier.

Jay Blom
2025-08-08 14:31:05
Count answers
: 5
Roerbakken en wokken zijn ideaal om voldoende voedingsstoffen te behouden, omdat de bereidingstijd kort is en er geen vocht wordt toegevoegd. Eén eetlepel olie is genoeg om mee te starten. Met stomen worden meer voedingsstoffen behouden dan met koken. Algemeen gelden de volgende adviezen: gebruik zo min mogelijk water, beperk of vermijd het toevoegen van vetten, houd de bereidingstijd zo kort mogelijk, kook niet met te hoge temperaturen en bak aardappels goudgeel.
Lees ook
- Wat zijn de beste ingrediënten om mee te koken?
- Wat is ingrediëntgedreven koken?
- Wat is de gezondste manier om te koken?
- Wat zijn de 7 basisingrediënten?
- Wat is dat kookprogramma met die gekke ingrediënten?
- Wat zijn de 5 belangrijkste ingrediënten?
- Wat is biologisch koken?
- Wat is de beste manier om gezond te koken?
- Wat is kettingkoken?