:

Hoe bak je de beste vis?

Fabiënne Kuiper
Fabiënne Kuiper
2025-08-31 05:42:45
Count answers : 35
0
Dep de vis goed droog voor je bakt – je verse vis is waarschijnlijk vochtig als je hem uitpakt. Na het drogen is een andere truc voor vis met een krokante huid heel simpel: kruid de vis met zout en peper en laat hem onafgedekt ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. Laat de koekenpan gloeiend heet worden en doe er een flinke hoeveelheid Lurpak® in. Verwarm de boter tot hij sist, pak dan de zalm en leg die met de huid naar beneden in de verhitte koekenpan met boter. Druk de vis ongeveer 10-15 seconden in de warme koekenpan aan en laat de boter zijn werk doen met de vis. Dat helpt ook om de huid gelijkmatig te bakken. Dan is het een kwestie van geduld: houd de vis in de gaten terwijl die wordt gebakken.. Afhankelijk van de dikte van de filet duurt het bakken ongeveer 4-5 minuten. De volgende stap is de zalm omkeren en kort aan de andere kant bakken. Het omkeren gaat het best als je de spatel stevig tegen de koekenpan drukt en voorzichtig onder de vis schuift. Als de zalm klaar is met bakken, zet je het vuur uit, laat je de gebakken vis even rusten en dien je hem op. Zo gemakkelijk kan het zijn om vis met een krokante huid te bakken. Train je techniek om een krokante huid op de vis te krijgen met een beetje Lurpak.
Joël Spier
Joël Spier
2025-08-29 02:26:52
Count answers : 35
0
Neem een pan die net groot genoeg is voor je vis. Verhit eens wat boter samen met een neutrale olie, zoals arachide- of zonnebloemolie. De boter zorgt voor de goede smaak, terwijl de olie bestand is tegen een hoge temperatuur. Zorg ervoor dat je de vis niet onnodig vaak omdraait. Eén keer langs beide kanten bakken is voldoende en voorkomt dat de vis uiteenvalt. Laat de vis op kamertemperatuur komen, leg je vis eerst even op kamertemperatuur. Verder is het ook belangrijk dat je pan echt goed warm is in het begin. Schroei eerst je vis toe, dan gaat die vanzelf loslaten. Echt waar! Daarna verlaag je je vuur en kan de vis verder garen.

Lees ook

Wat zijn de vijf methoden om vis te bereiden?

Vis grillen is één van de bereidingen die ik zelf het lekkerste vind. Vis in zijn geheel uit de oven Lees meer

Wat is de beste manier om vis te bereiden?

Vis bakken op de graat en met vel zorgt trouwens voor meer smaak en sappigheid in je vis. Vis bakke Lees meer

Isabelle Verhoeven
Isabelle Verhoeven
2025-08-17 13:36:44
Count answers : 32
0
Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), bloem, olijfolie, peper en zout. Kruid de vis rondom met zout en peper. Je kunt ook extra smaakmakers toevoegen, zoals kerrie of citroensap. Strooi wat bloem op een plat bord. Wentel de vis vlak voor het bakken aan beide zijden door de bloem. Bloem zorgt dat de vis niet aan de pan plakt en geeft een knapperig laagje. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg optioneel een klontje roomboter toe voor de smaak. Bak de vis op hoog vuur. Vis met huid bak je eerst op de huid. Bak de visfilets zo’n 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Vis met graat heeft langer nodig dan visfilet. De vis is goed als deze niet meer glazig is. Serveer direct.
Casper van Leeuwen
Casper van Leeuwen
2025-08-08 13:38:07
Count answers : 28
0
Laat de vis vóór het bakken op temperatuur komen. Zorg dat de vis op kamertemperatuur is voordat je hem gaat bakken. Gebruik een combinatie van boter én (olijf)olie. Door de boter krijgt de vis een lekkere smaak en de olie zorgt ervoor dat je vis lekker knapperig blijft. Laat de vis zo rustig mogelijk bakken. Schud na een aantal minuten even met de pan. Laat de vis los? Dan kun je hem voorzichtig omdraaien om de andere kant gaar te bakken. Probeer de vis zo min mogelijk tussentijds te keren. Kies voor verse vis. Onze belangrijkste tip? Kies voor vis die écht vers is.

Lees ook

Waarom blijft vis aan de pan plakken tijdens het bakken?

Vis blijft plakken in de pan, valt uit elkaar of wordt droog. Gebruik een pan die net groot genoeg Lees meer

Op hoeveel manieren kun je vis klaarmaken?

Vis kan je op heel veel verschillende manieren doen en het is ook nog eens heel gezond. Vis grillen Lees meer

Hamza Koning
Hamza Koning
2025-08-08 12:57:51
Count answers : 36
0
Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Tip: prik met een vork in de vis. Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.