:

Hoe bak je de beste vis?

Casper van Leeuwen
Casper van Leeuwen
2025-08-08 13:38:07
Count answers : 2
0
Laat de vis vóór het bakken op temperatuur komen. Zorg dat de vis op kamertemperatuur is voordat je hem gaat bakken. Gebruik een combinatie van boter én (olijf)olie. Door de boter krijgt de vis een lekkere smaak en de olie zorgt ervoor dat je vis lekker knapperig blijft. Laat de vis zo rustig mogelijk bakken. Schud na een aantal minuten even met de pan. Laat de vis los? Dan kun je hem voorzichtig omdraaien om de andere kant gaar te bakken. Probeer de vis zo min mogelijk tussentijds te keren. Kies voor verse vis. Onze belangrijkste tip? Kies voor vis die écht vers is.
Hamza Koning
Hamza Koning
2025-08-08 12:57:51
Count answers : 1
0
Dep de vis droog. Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken. Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis. Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe. Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur. Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten. Hou de baktijd in de gaten. Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant. Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om. Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt. Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden. Bak de vis niet te lang. De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is. Tip: prik met een vork in de vis. Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar. Laat de vis na het bakken even rusten. De regel is: evenveel minuten rusten als bakken. Werk af met een beetje citroensap.