Hoe kan ik 100% honing herkennen?

Tijmen van de Wal
2025-08-08 10:00:38
Count answers
: 2
Pure honing is in een oogopslag makkelijk te herkennen. Wanneer deze opgeborgen wordt ontstaat er namelijk een gekristalliseerde klomp op de bodem. Als je het echt wilt testen dan kun je het ook testen met een glas water. Het is je waarschijnlijk wel een opgevallen dat honing na lang roeren pas door het water wordt opgelost. Bij nagemaakte lost deze direct op, waardoor het verschil snel is gevonden.

Sylvie Wolters
2025-08-08 10:00:01
Count answers
: 1
Om 100% honing te herkennen is het verstandig om te kiezen voor honing van een betrouwbare imker. Controleer het etiket: Let op termen zoals “gemengde EU- en niet-EU honing”.
Deze honing bevat vaak producten uit landen zoals China, waar honing regelmatig wordt gemengd met suikerwater.
Kies liever voor 100% EU-honing of honing met een duidelijke herkomst.
Pollenanalyse: Echte honing bevat stuifmeel van bloemen.
Een pollenanalyse, waarbij je honing onder de microscoop bekijkt, kan aantonen hoeveel pollen erin zitten en van welke bloemen deze afkomstig zijn.
Vermijd goedkope honing: Goedkope honing in de supermarkt is vaak een mengsel van verschillende honingsoorten, soms zelfs aangevuld met siroop.
Voor echte honing betaal je vaak iets meer, maar krijg je ook betere kwaliteit.
Lees altijd goed het etiket voordat je honing koopt.

Joshua Huurdeman
2025-08-08 09:12:45
Count answers
: 2
Lees tóch het etiket: al wordt lang niet alles vermeld, lees het wel.
Staan er toch meer ingrediënten op dan alleen honing, dan is deze dus niet zuiver.
Kies honing uit de Europese Unie: de kans is groter dat je zuivere honing koopt uit een land waarbinnen strikte regels gelden omtrent honing.
Trucje toepassen: doe wat honing in een glas water.
Lost het meteen op, dan is het suiker en geen honing.
Pure honing lost veel langzamer op, vaak moet je ook roeren.
Bubbeltjes: kijk in het potje of je minuscule luchtbelletjes ziet.
Als dit het geval is dan is het pure honing.
Zet het in de koelkast: pure honing gaat kristalliseren, dit proces gaat sneller in de koelkast.

Louise Meyer
2025-08-08 05:46:43
Count answers
: 2
Lees altijd het etiket van het potje. Als er bij de ingrediënten meer staat dan honing dan zijn er toevoegingen. Dan is de honing niet puur.
Doe een lepeltje honing in een glas water. Als het meteen oplost dan weet je dat het suiker is. Echte honing moet je flink roeren voordat het oplost in water.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, echte honing gaat in de loop der tijd kristalliseren. Dat is een natuurlijk proces. Het is juist de suiker drab die voor honing door gaat die lang vloeibaar blijft.
Kijk in het potje of je miniscule luchtbelletjes ziet. Als dit het geval is dan is het pure honing.
Lees ook
- Welke honing uit de supermarkt is het beste?
- Wat is het verschil tussen lokale honing en gewone honing?
- Welke honing is wel een echte honing?
- Wat is het verschil tussen acaciahoning en gewone honing?
- Is honing van honinghuis een echte honing?
- Is de honing van Aldi goed?
- Waar moet je opletten bij honing?
- Wat is het verschil tussen rauwe honing en gewone honing?
- Is de honing van Aldi echte honing?