:

Welke cocktail past bij welk gerecht?

Anouk van de Brink
Anouk van de Brink
2025-06-13 03:09:07
Count answers: 5
Gerookte zalm is niet voor niets vaak een van de hapjes die mensen serveren bij een cocktail. Dit is vooral vanwege de verfijnde smaak die goed past bij een groot aantal cocktails, vooral bij die met een frisse of citrustoon. Zachte kazen zoals brie of camembert zijn heerlijk in combinatie met lichtere, fruitige cocktails. Tonijn, rode ui, tomaatjes en verse kruiden staan centraal in dit recept. Het is een van de hapjes die altijd kan, maar vooral lekker is bij frisse cocktails. Snijd verse tonijn of zalm in dunne plakjes en marineer de plakjes kort in olijfolie, citroensap en fijngehakte basilicum. Serveer het gerecht op een feestje met dunne citroenschijfjes als een licht hapje dat perfect past bij een frisse Gin en Tonic. De smaak van deze zoutige en zurige bite past goed bij zoete cocktails, maar ook bij wat strengere drankjes. Mozarella en tomaten zijn ingrediënten die én bij elkaar passen. Dit eenvoudige hapje past perfect bij een mixdrankje of een rode of witte wijn. Smeer roomkaas op licht geroosterd brood, beleg met dunne plakjes komkommer en een snufje zout. Serveer deze hapjes als een pittig en zout cocktail aperitief dat goed past bij een Dry Martini.