Hoe bereid je groenten voor een salade?

Pien Jansz Muskus te Pasque
2025-08-05 11:14:34
Count answers
: 4
Heerlijke groenten in allerlei soorten zijn een must in een salade en voeg er zoveel toe als jij lekker vindt. Ter inspiratie: Gegrilde courgette Paprika Komkommer Bietjes Wortel Tomaat Mango Nectarine of perzik Appel
Groenten/Fruit voeg je toe.
Heerlijke groenten in allerlei soorten zijn een must in een salade en voeg er zoveel toe als jij lekker vindt.
En heb je al eens fruit toegevoegd? Kan heerlijk zijn.

Jasper de Haas
2025-08-05 11:12:09
Count answers
: 2
Doe de gemengde salade in een grote saladeschaal.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij kleine blokjes.
Doe hetzelfde met de komkommer, ik verwijder hier ook de zaadjes.
Schrap de wortelen en snij fijn.
Snij de tomaatjes en bolletjes mozzarella in kwarten.
Schaaf met een dunschiller een paar plakjes Parmezaanse kaas en verkruimel deze.
Voeg nu de gesneden paprika, komkommer, wortel, tomaatjes, mozzarella en Parmezaanse kaas toe aan de saladeschaal.
Schenk de dressing er overheen en schep even door.

Pim Zuidweg
2025-08-05 10:46:02
Count answers
: 1
Ik vind deze frisse salade kun je als lunch of maaltijdsalade eten is ook echt mega lekker bij een bavette van de barbecue.
Met een spiraalsnijder toverde ik de groenten om tot lekkere knapperige sliertjes.
De komkommer en courgette zijn allebei geschikt om rauw te eten.
Dus dat maakt deze linzensalade ideaal voor als je weinig tijd hebt om een maaltijd in elkaar te flansen.
De ingrediënten zijn fris en gezond.
Vooral de knapperige sojabonen vind ik echt mega.
En die Oosterse dressing, die maak je in een wip.
Ik zet deze salade met regelmaat op tafel omdat je hem zo snel kunt maken.
Halloumi is perfect om je (maaltijd)salades extra vullend te maken: deze verse kaas, die een beetje piepend is tussen de tanden, grilt namelijk echt heel mooi.
De gezonde salade kun je aankleden zoals je wil.
Zo kun je bijvoorbeeld komkommer, bleekselderij, courgette, broccoli, geroosterde paprika’s en radijsjes gebruiken.

Carlijn Dogan
2025-08-05 09:03:16
Count answers
: 1
Voor deze salade snijd je de groenten in plakken of repen van een halve centimeter.
Daarna smeer je ze in met olijfolie.
Aan de olijfolie kun je allemaal lekkere smaken toevoegen om de groenten nog net iets lekkerder te maken.
Bijvoorbeeld knoflook, verse of gedroogde kruiden, zout of voor wat pittigheid gedroogde chilivlokken.
Snijd de courgettes en aubergine in lange plakken van ongeveer een halve centimeter.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verwarm de grillpan of je contactgrill tot dat hij heel erg heet is.
Leg de plakken op de grill, je kunt ze niet allemaal tegelijk grillen.
De plakken moeten naast elkaar op de grill, grillpan of bbq liggen.
Dat betekent dat je de handeling een aantal keer moet herhalen totdat je alle plakken gehad hebt.
Bestrooi de plakken tijdens het grillen met wat oregano.
De groenten zijn klaar wanneer ze een mooi streepje hebben, zet ze apart.

Lisanne van Maaren
2025-08-05 08:47:35
Count answers
: 1
Verdeel de rucola over de borden.
Garneer met de gegrilde pruimen en geroosterde walnoten.
Maak het geheel op smaak met de truffeldressing.

Niek Sas
2025-08-05 08:22:24
Count answers
: 2
Verdeel de rucola over de borden.
Snijd de pruimen in kwarten, ontpit en snijd de parten nogmaals door.
Gril de parten 2/3 min per kant in een grilpan tot er een mooie gril streep ontstaat.
Rooster de noten op middelhoog vuur in een droge koekenpan gedurende 3 min en hak deze grof.
Garneer met de gegrilde pruimen en geroosterde walnoten.
Lees ook
- Wat zijn de 10 meest voorkomende ingrediënten in salades?
- Hoe maak je een salade mooi op?
- Waaruit bestaat een salade?
- Hoe lang blijft een zelfgemaakte salade goed?
- Wat als je elke dag salade eet?
- Welke kruiden in salades?
- Hoe kan ik sla op smaak brengen?
- Welke aardappels voor huzarensalade?
- Wat doet salade met je lichaam?