:

Waarom mogen de aardappelschijfjes voor de gratin niet eerst in water geweekt worden voordat ze aan de room worden toegevoegd?

Jaylinn Bosch
Jaylinn Bosch
2025-08-01 21:32:15
Count answers : 29
0
Het is belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben als je ze met elkaar mengt. Spoel de aardappelplakjes niet af. Op die manier spoel je het zetmeel weg dat juist nodig is voor de binding met de saus.
Jente Jacquot
Jente Jacquot
2025-08-01 19:09:22
Count answers : 39
0
Waarom mogen de aardappelschijfjes voor de gratin niet eerst in water geweekt worden voordat ze aan de room worden toegevoegd? Bij een waterige gratin zit er te veel vocht in de pan. Gebruik vastkokende aardappelen, deze verliezen minder vocht. Was je aardappelen niet van te voren (het zetmeel bindt de saus!).

Lees ook

Wat is het verschil tussen au gratin en gratin?

library.no_preview_available Lees meer

Waarom is mijn gratin waterig?

Het is beter om de aardappelen vooraf te wassen. Vastkokende aardappelen bevatten al weinig zetmeel. Lees meer

Melissa Bakker
Melissa Bakker
2025-08-01 18:34:56
Count answers : 32
0
Het is beter om de aardappelen vooraf te wassen. Vastkokende aardappelen bevatten al weinig zetmeel. Als je de schijfjes afspoelt, gaat dit zetmeel verloren en is er een slechtere binding met de melk en room. Zo krijg je een waterige saus en dat willen we uiteraard niet!