:

Waarom mogen de aardappelschijfjes voor de gratin niet eerst in water geweekt worden voordat ze aan de room worden toegevoegd?

Noor Tuithof
Noor Tuithof
2025-08-01 23:58:03
Count answers : 6
0
Er staat niets in de tekst over het weken van aardappelschijfjes voordat ze worden toegevoegd aan de room. Daarom kan er geen antwoord worden gegeven op die specifieke vraag op basis van de tekst. Het antwoord dat hierop kan worden gegeven, is dan ook "none".
Jaylinn Bosch
Jaylinn Bosch
2025-08-01 21:32:15
Count answers : 1
0
Het is belangrijk dat alle ingrediƫnten dezelfde temperatuur hebben als je ze met elkaar mengt. Spoel de aardappelplakjes niet af. Op die manier spoel je het zetmeel weg dat juist nodig is voor de binding met de saus.
Jente Jacquot
Jente Jacquot
2025-08-01 19:09:22
Count answers : 4
0
Waarom mogen de aardappelschijfjes voor de gratin niet eerst in water geweekt worden voordat ze aan de room worden toegevoegd? Bij een waterige gratin zit er te veel vocht in de pan. Gebruik vastkokende aardappelen, deze verliezen minder vocht. Was je aardappelen niet van te voren (het zetmeel bindt de saus!).
Melissa Bakker
Melissa Bakker
2025-08-01 18:34:56
Count answers : 1
0
Het is beter om de aardappelen vooraf te wassen. Vastkokende aardappelen bevatten al weinig zetmeel. Als je de schijfjes afspoelt, gaat dit zetmeel verloren en is er een slechtere binding met de melk en room. Zo krijg je een waterige saus en dat willen we uiteraard niet!