:

Waarom doe je melk in een omelet?

Ruben von Heinrich d'Omóróvicza
Ruben von Heinrich d'Omóróvicza
2025-07-31 16:35:41
Count answers : 2
0
Een omelet bestaat uit een mengsel van losgeklopte eieren en room of melk. Voeg een scheutje melk of room toe voor een romiger en zachter resultaat.
Niels Aktaş
Niels Aktaş
2025-07-31 15:30:30
Count answers : 1
0
Het geheim van een perfecte omelet Voor het perfect gebakken, luchtigste eindresultaat begin je met eieren op kamertemperatuur en een scheutje melk (of room). Zorg er ook voor dat het ei goed geklutst wordt: blijf kloppen tot het mengsel schuimig is en er geen witte vlekjes meer in zitten. De populairste versie zou de Omelette de la mère Poulard zijn, waarbij de eieren krachtig worden opgeklopt en zoveel mogelijk belucht, vaak met een vette room. Doe de eieren pas in de pan als de boter volledig is gesmolten en de belletjes beginnen weg te trekken, de perfecte temperatuur voor de perfecte omelet.
Tijs Scholten
Tijs Scholten
2025-07-31 14:17:24
Count answers : 3
0
Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Dankzij melk wordt hij lekker romig.
Sil Vervoort
Sil Vervoort
2025-07-31 12:53:39
Count answers : 3
0
Dan klinkt het logisch om melk toe te voegen. Extra vocht, dus niet zo snel een droog ei, plus een beetje vet, dus extra smaak. Melk is niet nodig: een klontje boter door het roerei zorgt ook voor romigheid en het water van de melk verdampt toch tijdens het bakken. De ultieme truc om te voorkomen dat je rubberkorrels moet eten? Draai het vuur onder je koekenpan uit als het ei een beetje begint te stollen, doe er een klontje boter in of een flinke slok slagroom in en roer dan nog één keer met een spatel ei en boter door elkaar. Zou dat de reden zijn dat er melk wordt toegevoegd aan roereieren?