Hoe maak je simple syrup?

Benjamin Dekker
2025-07-30 02:29:33
Count answers
: 2
Meng het water en de suiker in een pannetje en breng het al roerende aan de kook. Zodra de suiker helemaal is opgelost kun je de pan van het vuur halen en laten afkoelen. Je kunt de siroop voor langere tijd bewaren in een afgesloten fles, op een koele en donkere plaats.

Luuk Nihoe
2025-07-30 00:51:26
Count answers
: 3
Doe de 300 gram witte suiker en 250 ml koud water in een steelpannetje. Breng dit langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren tot alle suiker is opgelost.
Voeg vervolgens het kaneelstokje, 15 gram pompoen-puree en 1 gram pumpkin spice kruidenmix toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Giet de hete pompoen-siroop nu door een zeefje in een glazen potje en laat het afkoelen.
Daarna kun je het in de koelkast bewaren.

Mathijs van Geest
2025-07-29 22:16:40
Count answers
: 4
Suikersiroop is een van de makkelijkst te maken ingrediƫnten van jouw cocktailbar. Je hebt enkel een kookplaat, pan, water en suiker nodig. Door het geheel te verwarmen zorg je er voor dat de suiker goed oplost in het water en blijft het mengsel langer houdbaar.
Meng gelijke delen water en suiker in een pan (zoals 200 gram suiker en 200 gram water). Breng het geheel aan de kook en doof het vuur als het water kookt. Giet de siroop in een fles voor later gebruik. De siroop is klaar voor gebruik zodra hij is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Lees ook
- Wat is de theorie achter eenvoudige siroop?
- Hoe lang blijft zelfgemaakte siroop goed?
- Wat is de geschiedenis van siroop?
- Wat is het principe van siroop?
- Wat is simpele siroop?
- Hoe weet ik of zelfgemaakte siroop niet meer goed is?
- Waarom siroop in de koelkast bewaren?
- Wat zijn de details van siroop?
- Wat is het oude woord voor siroop?