Je weet nu welke groenten tot de gezondste behoren, maar zijn er ook groenten die je beter kunt overslaan? Over het algemeen zijn alle groenten gezond en bevatten ze belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Toch zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Veel groenten worden niet biologisch geteeld, wat betekent dat er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt tijdens de teelt. Sommige groenten, zoals selderij, staan bekend om hun hoge pesticidenbelasting als ze conventioneel worden verbouwd. Volgens onderzoeken kunnen er in niet-biologische selderij meerdere soorten pesticiden worden aangetroffen, wat een reden kan zijn om voor een biologische variant te kiezen. Daarnaast is selderij een groente met weinig calorieën en macronutriënten, waardoor het misschien minder voedzaam lijkt dan bijvoorbeeld boerenkool of broccoli. Toch bevat selderij nog steeds antioxidanten, kalium en vezels, wat het een waardevolle toevoeging aan je dieet maakt. Er zijn ook groentes die simpelweg gewoon minder vitamines en mineralen bevatten, denk hierbij aan sla, komkommer en tomaat. Probeer deze populaire groentes dus eens aan te vullen met een van de gezonde groente uit de bovenstaande top 5!