Wat zijn de 5 basisprincipes van wijn?

Floris van der Berg
2025-07-28 18:26:33
Count answers
: 2
Zoetheid: Op wijnetiketten worden vaak de termen ‘zoet’, ‘halfzoet’ of ‘droog’ gebruikt.
Een droge wijn zal helemaal niet zoet zijn.
Zuurgraad: Wijnen met een hoge zuurgraad zullen zuriger zijn, terwijl wijnen met een lage zuurgraad ronder of rijker zullen smaken.
Tannine: Tannines zijn fenolische verbindingen in de schil van druiven.
Wanneer tannines van nature aanwezig zijn in het wijnbereidingsproces of worden toegevoegd door veroudering, zal de wijn een meer bittere smaak hebben.
Body: Wijnen worden gekenmerkt door een lichte body, een volle body of ergens daar tussenin.
De “body” van de wijn verwijst naar hoe zwaar of licht hij aanvoelt in je mond.
Alcohol: hoe hoger het alcoholpercentage in uw glas wijn, hoe meer het uw keel en de achterkant van uw mond zal verwarmen.
Lees ook
- Hoeveel wijnen moeten er op een wijnkaart staan?
- Waar komt wijn origineel vandaan?
- Wat is er belangrijk aan wijn?
- Hoe wordt wijncultuur genoemd?
- Wat is de volgorde van de wijnen op een wijnkaart?
- Hoe heten 24 flessen wijn?
- Is wijn in de Bijbel wel echt wijn?
- Wat is het oudste wijnland ter wereld?
- Wat doet elke dag wijn drinken met je?