:

Wat is de volgorde van de wijnen op een wijnkaart?

Dani Hoekstra
Dani Hoekstra
2025-07-28 16:59:20
Count answers : 2
0
De volgorde van de wijnen op een wijnkaart is als volgt: Ten minste één mousserende wijn by the glass, één champagne en één alcoholvrije wijn. Vier witte & rode wijnen open per glas, aangevuld met vijf wijnen die je per fles kunt verkopen. Voor de rosé adviseren wij één wijn open per glas, en twee wijnen om per fles te aan te bieden. Maak de wijnbeleving compleet met ten minste één port en één dessertwijn op de wijnkaart. Zo kun je de klant een volledige wijnbeleving bieden, vanaf het aperitief tot (na) het dessert.
Fien de Jong
Fien de Jong
2025-07-28 14:28:17
Count answers : 2
0
Gebruik de seizoenen als inspiratie om uw wijnkaart aantrekkelijk en actueel te houden. Denk aan lichte, fruitige wijnen in de zomer en rijke, volle wijnen in de winter. Speciale wijnen voor feestdagen of evenementen toevoegen geeft een extra accent aan uw aanbod. Een mix van zowel lokale als internationale wijnen en een balans tussen rood, wit, rosé, en mousserend zorgt dat u voor elke gast iets passends heeft. Zorg ervoor dat uw personeel basiskennis heeft over de verschillende druivensoorten, smaakprofielen en de herkomst van de wijnen. Het is nuttig als uw team bekend is met de smaken van de wijnen op uw kaart, zoals of een wijn vol of zacht is en welke aroma’s deze heeft. Een goede match tussen wijn en spijs kan namelijk een enorme meerwaarde zijn voor de ervaring van uw gasten.