:

Welk vlees is het malst om te gebruiken voor een stoofpot?

Pleun de Boer
Pleun de Boer
2025-07-24 00:07:27
Count answers : 3
0
Onze eerste aanrader is het klapstuk, ook wel runderborst. Een stuk vlees afkomstig van de ribben van een koe. Het is een gelaagd stuk vlees met een grove structuur en mooie vetmarmering. Het is een relatief hard stuk vlees maar door zijn vetmarmering perfect geschikt voor stoven. Een tweede stuk vlees dat zeer geschikt is voor stoofvlees is het sukadestuk in de schouder. Dit komt doordat het sukadestuk een zeen bevat die het vlees bijeenhoudt. Tijdens het stoven wordt deze zeen zacht en gaar waardoor het vlees heerlijk mals wordt. Een derde aanrader voor stoofvlees is de runderriblap. Als je een goede runderriblap hebt, is deze gemarmerd met vet. Net als bij het klapstuk smelt dit vet tijdens het stoven weg waardoor het vlees bijzonder mals wordt.
Kyan Boudewijns
Kyan Boudewijns
2025-07-23 20:55:58
Count answers : 3
0
Van al het runderstoofvlees is de riblap het meest mals. Voor stoofvlees kun je verschillende soorten rundvlees gebruiken. Kies je runderriblap, sukadelap of schenkel? Wie van ‘draadjesvlees’ houdt, kan niet om de riblap heen. Maar, ook een sukadelap is fijn voor stoofvlees. Dit wordt wordt normaliter veel gebruikt in de soep, maar is ook goed voor smakelijke stoofschotels! Het bot en merg geeft namelijk een hele sterke smaak af. Het is vooral belangrijk dat het vlees veel bindweefsel en een beetje vet bevat. Als je dat langzaam en zacht gaart, dan krijg je de smaak van oma’s stoofvlees.