Hoe maak je thuis een beschilderd bord voedselveilig?
 
                                                    Fatima The Elder
                                                                2025-10-31 03:48:12
                                                                
                                                                    Count answers
                                                                    : 23
                                                                
                                                                                                                                    Kies het juiste glazuur. 
Je hebt in principe geen glazuur nodig om je werkstuk voedselveilig te maken. 
Als je de juiste klei gebruikt en het werkstuk op de juiste manier bakt, op een voldoende hoge temperatuur voor je kleisoort, zodat er voldoende glasvorming optreedt, dan kan ongeglazuurde keramiek voedselveilig zijn. 
Gelukkig vermelden leveranciers doorgaans op het etiket van hun producten of een glazuur voedselveilig is. 
Ben je niet zeker, neem dan geen risico en vraag het na bij je leverancier. 
Bak je werkstuk op de correcte manier. 
Je moet er ook voor zorgen dat elk deel van je werkstuk dat met voedsel in contact zal komen, goed bedekt is. 
Sla je een stukje over, dan blijft dat deel van je werkstuk na het bakken poreus. 
Even belangrijk is dat de oven tijdens het bakken de juiste temperatuur bereikt. 
Enkel zo zal het glazuur de beoogde reactie doormaken en zal glasvorming optreden, waardoor je werkstuk waterdicht en voedselveilig wordt.