Hoe maak ik een bord mooi op?
 
                                                    Annemijn Sanders
                                                                2025-10-31 01:33:10
                                                                
                                                                    Count answers
                                                                    : 34
                                                                
                                                                                                                                    Bij het opmaken combineer je kleuren, vormen en smaken. 
Bedenk dus van te voren goed welke ingrediënten kleur brengen en hoe deze samen met het bord gaan combineren. 
Het gebruiken van gekleurde groenten zoals groene asperges of zoete aardappel werkt erg goed. 
Mooie plakjes of een mooie schuine doorsnede van het vlees laten de binnenkant van het vlees zien, wat erg mooi is bij rare of medium gebakken. 
Saus geeft ook een mooi effect geven bij licht gekleurde borden. 
Vorm maak je door hoe je ingrediënten op het bord legt, je kan hierbij natuurlijk ook de hoogte in. 
Als je de borden gaat opmaken zijn er 3 essentiële zaken: 
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan 
Gebruik warme borden bij warme gerechten 
Werk rustig en maak er iets moois van