:

Zijn er microgroenten die ik niet mag eten?

Lieke Hermans
Lieke Hermans
2025-10-29 22:30:39
Count answers : 32
0
Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoals salmonella en E. coli. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt al bijna 10 jaar voor het risico van grootschalige kweek van kiemgroenten. Volgens de organisatie komt het regelmatig voor dat er een uitbraak van voedselvergiftiging plaats vindt door het eten van spruit- of kiemgroenten. Onderzoek heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie duidelijk aangetoond, dat de bron bij de zaden ligt. Kiemgroente altijd goed wassen onder stromend water. Best niet rauw eten, maar voor gebruik even onderdompelen in kokend water of goed mee koken of wokken. Dit laatste geldt zeker voor kwetsbare groepen zoals kleine kinderen en oudere mensen.
Imke Bos
Imke Bos
2025-10-29 19:38:39
Count answers : 32
0
Kiemgroenten kunnen bacteriën bevatten omdat ze in een warme en vochtige omgeving worden gekweekt. Zorg ervoor dat je ze voor het eten goed wast of meekookt in een gerecht. Ook moet je controleren of de kiemgroenten er vers uitzien en ruiken als je ze uit de koelkast haalt.

Lees ook

Kun je microgroenten als salade eten?

Kun je microgroenten als salade eten? - ja. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar het leuke van microgro Lees meer

Is het veilig om elke dag microgroenten te eten?

Er is geen direct antwoord op de vraag te vinden in de tekst Lees meer