Poffertjes zijn een zoet gebakje, het is het beste te vergelijken met pannenkoeken, maar smaller en dikker.
Je kunt ze eten met roomboter, siroop en/of poedersuiker.
Je kunt ze bestellen in restaurants of bestellen bij een straatverkoper.
De poffertjes bakkers zijn erg bedreven in het snel omdraaien van de poffertjes.
Appeltaart of appeltaart is bekend om zijn brede variëteit aan verschillende recepten.
Behalve de basis ingrediënten, deeg en appels, kunnen er verschillende ingrediënten aan worden toegevoegd, zoals rozijnen, currants, kaneel en om het af te maken wordt er slagroom toegevoegd naast of bovenop de appeltaart.
Het eerste recept van de Nederlandse appeltaart wordt genoemd in een kookboek uit 1514, een kopje koffie met een warme appeltaart is de Nederlandse manier om het te doen.
Je kunt een appeltaart bestellen in bijna elk restaurant.
Tompoes
Je kunt geen tompoes eten zonder je handen vuil te maken.
Het is een typisch Nederlands gebakje gemaakt van twee lagen bladerdeeg, met een dikke laag vanille room tussen de lagen.
Op het gebakje vind je een klein roze laagje glazuur, dat oranje is tijdens de nationale feestdag Koningsdag.
Je kunt een tompoes krijgen bij banketbakkers of supermarkten.
Stroopwafel
De Nederlanders houden van hun koekjes en één koekje dat ze veel eten, is de stroopwafel.
Het is een ronde dunne wafel met karamelsiroop ertussen.
Stroofwafels worden verkocht op straat, de supermarkten en in banketbakkers.
Je kunt ze in verschillende maten krijgen van klein tot groot.
Wanneer je een stroopwafel koopt van een straatverkoper, kun je ze warm eten.
Als je op de Nederlandse manier wilt gaan, breek je stukjes van het koekje af en eet je het zo.
Rookworst
Heb je zin in een grote snack? Probeer dan een rookworst!
Het is een traditioneel Nederlands recept dat gemaakt wordt van gemalen vlees (varkensvlees, rundvlees of een mengsel van beide), gemengd met specerijen en zout dat vervolgens in een natuurlijke huls wordt gestopt.
Gemiddeld eet de Nederlander ongeveer zes per jaar.
Nadat de worsten zijn gedroogd, worden ze in een rookdoos gestopt.
Rookworst vertaalt naar gerookte worst.
Een typisch Nederlands ding om te doen is om een rookworst te krijgen bij de HEMA.
Als avondmaaltijd worden rookworsten meestal gegeten met 'stamppot' (een aardappelpuree en een soort groente).
Drop
Drop is een Nederlandsedrops die bijna overal in Nederland in veel verschillende maten en vormen wordt verkocht.
Je kunt ze krijgen in twee basis smaken: zoute en zoete drop.
Dus als je Nederlands wilt doen, sleep je zak drop overal met je mee en deel je ze met je vrienden.
Kroketten
De kroket is een gefrituurde rol met vlees erin en broodkruimels aan de buitenkant.
Gemiddeld eet de Nederlander ongeveer 25 'kroketten' per jaar per persoon.
Je kunt een kroket krijgen bij een snackbar of uit de muur!
Febo is een bekende Nederlandse snackbar en is gevestigd op verschillende locaties in Nederland, hier kun je een kroket uit de muur halen.
Het werkt als een vending machine, je kunt een munt bij de gewenste snack stoppen, het deurtje zal ontgrendelen en je kunt je snack krijgen.
De kroket is beschikbaar in verschillende soorten, zoals een saté kroket, een groentekroket of een goulashkroket.
Je kunt ze eten met een broodje en je kunt een McKroket krijgen bij de McDonald's.
Kaas
Overal in Amsterdam kun je verschillende soorten kaas krijgen, een van de beroemdste Nederlandse kazen is Gouda kaas.
Wist je dat 10 liter melk één kilogram kaas oplevert?
De Nederlanders eten hun kaas meestal op brood, maar ze serveren het ook graag in kleine stukjes als ze bezoek hebben of in de bar met een glas wijn.
Gemiddeld eet de Nederlander ongeveer 14,6 kilo kaas per persoon per jaar.
Je kunt kaas bijna overal in Nederland krijgen, ga naar een kaasboer om advies te krijgen en om te ontdekken welke kaas de juiste kaas voor je is, of je kunt een broodje kaas proberen, het wordt soms geserveerd met mosterd.
Oliebollen
Oliebollen vertalen naar oliebollen.
Het is een traditioneel gistdeeg gerecht uit de lage landen, je kunt ze krijgen met of zonder rozijnen.
Traditioneel worden ze gegeten op oudejaarsavond, maar ze worden ook verkocht op tijdelijke kermis terreinen in Nederland.
Bitterballen
De bitterbal is een kleine, gefrituurde vleesragout bal, het wordt meestal gegeten op feestjes en in bars als een cocktailsnack.
Letterlijk vertaalt bitterbal naar bitter bal, maar het is niet echt bitter, maar het snack werd gegeten met een kruidendrank.