:

Wat drink je bij Aziatisch eten?

Johanna Vink
Johanna Vink
2025-10-23 06:09:22
Count answers : 28
0
Bij zoete Oosters eten kun je gekozen voor een wijn met een zuurtje, zoals een kruidige Gewürztraminer of een Pinot Gris. Bij zure Oosters eten kies je voor een extra frisse wijn om de zuren in het gerecht niet te overheersen, zoals een lekkere frisse Riesling. Bij bittere Oosters eten kies je voor een milde rode- of witte wijn, zonder veel tannine, zoals een milde Pinot Noir. Ook bij umami smaken in de Oosterse keuken kies je voor een subtiele wijn, zoals een Chablis, Muscadet of Grüner Veltliner. Voor alround eten kun je kiezen voor een Grüner Veltliner. Bij pikant eten kun je een ietwat zoete wijn serveren om de pittige smaak te 'blussen' of een frisse wijn zonder zoetje om een extra pittige ervaring te creëren.
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
Laurens van Hugenpoth tot den Berenclauw
2025-10-23 05:06:34
Count answers : 37
0
Een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc zijn met hun fruitigheid en zuurgraad heerlijk bij sushi. Een mousserende wijn past goed, maar niet iedereen heeft zin om de hele avond aan de bubbels te zitten. Een op hout gelagerde Chardonnay of een beetje zoete Riesling bieden dan uitkomst. Aromatische wijnen, met wellicht een klein zoetje, passen daar goed bij. Denk aan een Riesling of een Viognier. De Gewürztraminer en Riesling zijn ook goed een goede combinatie met de Thaise keuken. Ook daar zijn het de Gewürztraminer, Riesling en Pinot Gris die met hun zoetje goede combinaties zijn met de gerechten. Wijnen die ernaast geserveerd worden, hebben wel een licht zoetje nodig. Een fruitige en niet al te droge rosé, een mousserende wijn of een Riesling zijn perfect voor bij een curry.

Lees ook

Bibi Lutterveld
Bibi Lutterveld
2025-10-23 04:57:28
Count answers : 31
0
Bij pittige gerechten doen wijnen met een restzoetje het goed. Denk aan Duitse kabinett of spätlese. Maar ook wijnen die bijna droog zijn maar toch vaak iets meer restsuiker dan andere droge wijnen hebben: chenin blanc, bijna alle witte wijnen uit de Elzas, moscato d’Asti. Riesling, champagne, Elzas pinot gris, pinot blanc, pinot bianco, pinot grigio, soave.
Jenna Kok
Jenna Kok
2025-10-23 04:03:05
Count answers : 27
0
Bij Aziatisch eten kun je een ijskoud biertje drinken. Je moet wijnen hebben die hoog zijn in zuur en een lekkere verfrissende tegenhanger zijn bij kruidig eten. Sauvignon blanc en pinot gris zijn goede voorbeelden. Bij hele aromatische gerechten zoals Indiaas is een fruitige riesling een goede match. Is je eten heel pittig? Daar gaat een wijn met nog een klein beetje restsuiker heel goed bij, ook een riesling bijvoorbeeld. Of een pinot blanc.