:

Hoe maak ik ijskoffie thuis?

Noëlle Simsek
Noëlle Simsek
2025-10-20 01:18:33
Count answers : 32
0
IJskoffie maken is super simpel. Eerst liet ik de koffie eerst heel afkoelen in de koelkast. Als je voldoende ijsklontjes toevoegt dan koelt hij voldoende af. Gebruik wel sterke koffie, want door de ijsklontjes wordt de koffie iets milder van smaak. Je kunt naar wens suiker of een siroop toevoegen, ik vind het in een ijskoffie wel lekkerder als er iets van zoet in zit. Vul een glas voor driekwart met ijsklontjes. Voeg een schepje suiker of een klein scheutje suikersiroop toe. Zet een sterke espresso op het ijs. Voeg een scheut melk toe. Roer even door en serveer je ijskoffie meteen.
Linn Coşkun
Linn Coşkun
2025-10-20 00:18:25
Count answers : 30
0
Zet de koffie met het koffiecupje en het water. Voeg de suiker toe, roer door en laat iets afkoelen. Doe de ijsblokjes in het glas en schenk de koffie en vervolgens de melk erbij. Roer door en serveer. De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je ’m eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie. Giet de afgekoelde koffie dan in een groot glas en voeg ijsklontjes en een scheut melk of een plantaardig alternatief voor melk toe. Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.

Lees ook

Hoe kan ik duurzamer koffie zetten?

Je kunt duurzame koffie zetten door je eigen herbruikbare beker mee te nemen voor afhaalkoffie. Bij Lees meer

Hoe maak je een lekkere koffie?

Maak bijvoorbeeld altijd het papieren koffiefilter even vochtig voor je de koffie zet. Ga uit van z Lees meer