We raden aan een Kyusu (Japanse theepot) te gebruiken voor het zetten van hete thee, maar je kunt ook andere kleine theepotten of thee-eieren gebruiken. Schenk 120-200 ml water van 70 graden en laat het 60-90 seconden trekken. Voor de tweede infusie vul je de theepot opnieuw met water van 80 graden en laat je het 30 seconden trekken. Laat na elk gebruik de lucht uit het theezakje, verzegel het en bewaar het op een koele, droge plaats. Voor de beste ervaring consumeer je de thee binnen een maand na opening. Voor de bereiding gebruik je het beste gefilterd water aangezien het leidingwater in onze streken vaak heel hard is. Gebruik een zachte doek om de theepot af te drogen, of laat hem gewoon zo drogen. Laat drie uur, of liefst zelfs een hele nacht, intrekken in de koelkast. Bereid een tweede cold brew door dezelfde theebladeren 12 tot 24 uur met koud water in de koelkast te laten trekken. Voor het allerbeste resultaat gebruik je gefilterd water.