Hoe maak je echte bloemen eetbaar?

Simon Bakker
2025-10-15 13:17:37
Count answers
: 29
De gehele bloem of de los geplukte bloemblaadjes gebruik ik als versiering voor over de salade, de bloemblaadjes voor in de pesto en over andere gerechten en toetjes of taart.
Gehele bloem mooi als versiering op de salade of op een gerecht.
Smaak is licht zurig. Kan toegevoegd worden aan de salade of je kunt er hibiscuswater of siroop van maken of thee.
Hele lekkere bloem voor in de salade of als versiering op gerechten.
In zijn geheel of enkel de bloemblaadjes kunnen in de salade. Vers of gedroogd voor thee mengsels.
De kleine lipbloemetjes kun je los duwen en over de salade verspreiden. Ook kun je de bloemen in water laten trekken. Je krijgt dan water met een dropachtige smaak.
De gehele bloem is te verwerken in de salade en de smaak is licht pittig.
Verse bloemen als decoratie door de salade. Vers of gedroogd voor thee. Ook kun je limonade van rode klaver bloemen maken.
Erg lekkere bloem om te vullen met bijv. roomkaas, of met een mousse, of met andere groenten. Ook zijn de bloemen lekker door de salade.
Lavendelbloemetjes kunnen goed gebruikt worden in gebak of over ijs of over salade.
Bloemen van de broccoli kun je gebruiken als versiering door salade of over andere gerechten. Verrassend toch?
Sterk van smaak. Klein beetje als versiering door de salade. Geeft wel snel een te intense smaak. Van de bloemen gedroogd of vers kan een thee gezet worden.
De bloemtrossen kun je aan water toevoegen. Wanneer je dit een aantal uren laat trekken heb je citroenachtige limonade.
Gehele bloem of alleen het geel van de bloem te gebruiken in salade, om siroop van te maken, om soort van jam van te maken.
Als versiering door de salade.