:

Kan ik brood in een gietijzeren braadpan bakken?

Lisa Smit
Lisa Smit
2025-10-13 23:39:16
Count answers : 26
0
Ja, je kunt brood in een gietijzeren braadpan bakken. Gietijzeren pannen hebben een goed afsluitende deksel, wat helpt bij het vasthouden van de stoom. Het bakken van brood in een gietijzeren pan kan leiden tot een betere ovenrijs. Het dikke materiaal van een gietijzeren pan helpt voorkomen dat de onderkant van het brood te snel en te veel bruin wordt of aanbrandt. Leg een bakpapiertje op de bodem van de pan, dit maakt het makkelijker om het brood na het bakken uit de pan te halen.
Veerle van der Laan
Veerle van der Laan
2025-10-13 18:21:22
Count answers : 25
0
Draai de pan om en je hebt ineens een broodkoepel in handen. Het zware gietijzer houdt de warmte perfect vast, terwijl het deksel zorgt voor de juiste hoeveelheid stoom. Resultaat: een brood met een korst waar een bakker jaloers op zou zijn. Handige extra: de platte kant van het deksel is ideaal om je deeg op te leggen. Of je nou een pizza bakt in de oven of je eigen desembrood wilt laten knallen – deze gietijzeren krachtpatser doet het allemaal.

Lees ook

Hoe lang moet ik brood bakken op 200 graden?

Ik bak de broden ongeveer 40 min bij een temperatuur aflopend van ongeveer 230 graden naar 200 grade Lees meer

Is er een manier om brood te laten rijzen zonder gist?

Bij het brood bakken zonder gist, zal het deeg ook niet rijzen. Een brood met gist is qua structuur Lees meer