:

Hoe maak je je eigen infusie?

Finn Aksoy
Finn Aksoy
2025-10-12 12:18:13
Count answers : 41
0
Je kiest enkele kruiden en/of fruit, hakt alles fijn en overgiet met heet water. Eventjes laten trekken en je bent klaar om van je eigen creatie te nippen. Als je kiest voor thee met gedroogde ingrediënten kan je deze in weckpotten bewaren. Ook thee met verse kruiden en fruit zijn heel lekker, maar die maak je beter ‘à-la-minute’. Verder hou ik ook van de combinatie thee met infusion, dit zorgt voor een extra krachtige smaak.
Wout Yildirim
Wout Yildirim
2025-10-12 11:33:50
Count answers : 34
0
Snij het fruit in stukjes en schenk er het water bij. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Laat minstens 2 uur in de frigo staan en serveer met een paar ijsblokjes. Snij de komkommer in stukjes en de citroen in schijfjes. Voeg alle ingrediënten samen in een bokaal of fles. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Laat minstens 2 uur in de frigo staan en serveer met een paar ijsblokjes. Snij de appel en de sinaasappel in schijfjes. Zet een pannetje met het water op een laag vuur en voeg er alle ingrediënten bij. Laat een vijftal minuutjes inkoken. Voeg honing of agavesiroop naar smaak toe. Haal alles door een zeef en schenk in een theepot om te serveren.

Lees ook

Wat is een kruideninfusie?

Het woord “kruideninfusie” wordt vaak gebruikt in plaats van “kruidenthee” om een belangrijk ondersc Lees meer

Hoe maak je een kruideninfusie?

Snijd 2 centimeter verse gember fijn. Meng met een eetlepel citroensap en een theelepel honing. Giet Lees meer

Loïs de Bruijn
Loïs de Bruijn
2025-10-12 11:16:08
Count answers : 35
0
Snijd 2 centimeter verse gember fijn. Meng met een eetlepel citroensap en een theelepel honing. Giet er 250 milliliter kokend heet water bij. Roer goed door. Gebruik 1 eetlepel kamille knopjes en zoveel rozemarijn takjes als je lekker vindt. Giet 250 milliliter kokend heet water bij de kruiden in je glas. Laat 3-5 minuten trekken.
Yasmin Brouwer
Yasmin Brouwer
2025-10-12 08:47:47
Count answers : 25
0
Voeg de kruiden toe aan een hitte bestendige glazen liter pot. Vul de pot met gekookt, liefst wat afgekoeld, water. Het is belangrijk dat je de pot direct goed afsluit. Laat de infusie trekken voor 1 tot 12 uur, afhankelijk van de sterkte die je wil. Daarna kun je de kruiden eruit zeven met een fijne zeef. Knijp de kruiden ook goed uit, zo laat je niets verloren gaan. Nu is de infusie klaar om te drinken.

Lees ook

Welke kruiden in Chinese gerechten?

Vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijenmelange waarin de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bit Lees meer

Wat is het verschil tussen een infusie en thee?

Thee-infusies zijn dranken die worden gemaakt van planten, kruiden, bloemen, vruchten of specerijen. Lees meer

Chris van de Biesenbos
Chris van de Biesenbos
2025-10-12 08:44:05
Count answers : 45
0
Hoe maak je nu eigenlijk zo een verse thee? Fruit of kruiden? Het is vooral een kwestie van uittesten wat jij het lekkerste vindt. Hoe zet je nu zo een verse thee? Breng water aan de kook en laat het vervolgens even afkoelen. Een minuut of 2 is het beste. Doe de kruiden of vruchten of combinaties in een glas of theepot en geef het ongeveer vijf tot tien minuten de tijd om te trekken. Dat hangt van jou persoonlijke smaak af en of je je thee graag warm óf juist koud als ijsthee drinkt. Bindt een bosje kruiden samen en hang weg op een droge donkere plaats. Of droog ze in de oven. Leg de takjes kruiden of schijfjes fruit op een rooster, zet de oven op 40 tot 65 graden. Laat de deur op een kiertje door er een pollepel tussen te plaatsen. Afhankelijk van de soorten fruit die je aan het drogen bent en de dikte ervan duurt het acht tot tien uur voordat het klaar is. Kruiden zijn vaak sneller klaar. Drogen kan ook in een dehydrator.