:

Waarom is alcoholvrije wijn zo duur?

Lisanne van Maaren
Lisanne van Maaren
2025-10-10 23:41:57
Count answers : 34
0
Voor een fles alcoholvrije gin bij de slijterij betaal je vaak evenveel of zelfs meer als voor de originele variant. Veel fabrikanten beweren dat de belangrijkste reden voor het gebrek aan prijsverschil komt door het complexe productieproces. Het enige verschil in het productieproces van deze kruidendestillaten is dat er geen alcohol maar extra water wordt gebruikt tijdens het distilleren. Dat heeft te maken met de manier waarop een potentiële koper tegen de drank aankijkt zeggen de producenten. Is het zo goedkoop als limonade, dan nemen consumenten het minder serieus als bijzonder drankje.
Tobias van Amstel
Tobias van Amstel
2025-10-10 23:22:22
Count answers : 28
0
Bij de vergisting van wijn worden suikers omgezet tot alcohol. Hierbij ontstaan er veel nieuwe stoffen: esters, die de wijn allerlei fruitige en bloemige geuren geven. Die missen. En omdat de suikers niet worden omgezet in alcohol, behoudt het sap zijn zoete karakter.

Lees ook

Wat zijn de top 10 alcoholvrije wijnen?

1. Gort & Gort Sparkling Rosé Alcoholvrij 2. Viverty Sparkling Wit Alcoholvrij 3. ¡Hola! Cava Brut Lees meer

Wat is de lekkerste alcoholvrije wijn?

Top 10 alcoholvrije wijnen Hier vind je de actuele top 10 beste alcoholvrije wijn van alle door ons Lees meer

Chloë Koçak
Chloë Koçak
2025-10-10 20:39:01
Count answers : 32
0
Het grootste deel van de alcoholvrije dranken is gedealcoholiseerd. Dat houdt in dat alcoholvrije dranken op dezelfde manier worden geproduceerd als de alcoholhoudende variant, met nog een extra stap om de alcohol er weer uit te halen. De extra stap om de drank te dealcoholiseren heeft ook een prijskaartje. Zo'n machine die alcohol moet verwijderen uit drank kost een paar miljoen euro, heeft veel water nodig en slurpt energie. Naast de enorme investering kost het meer tijd om tot een alcoholvrije wijn of gin te komen. En die tijd is kostbaar.
Joshua Sital
Joshua Sital
2025-10-10 20:21:57
Count answers : 39
0
Dealcoholisatie is een extra stap bovenop het - normale, volledige - productieproces. Om alcoholvrije wijn te maken, moet je eerst wijn met alcohol maken en daarna de alcohol eruit halen. Dealcoholisatie is dus een extra stap in het productieproces. Een dealcoholsatiemachine kost een paar miljoen euro - een flinke investering. Bovendien slurpt ‘ie energie. Het kost daarnaast ook tijd om de wijn te dealcoholiseren; allemaal factoren die de prijs opdrijven.

Lees ook

Waarom is alcoholvrije wijn niet lekker?

Alcohol is een smaakdrager, met het verlies van alcohol verlies je ook smaak. Niet elke wijn is ges Lees meer

Wat is de beste alcoholvrije rode wijn?

4. Sangre de Toro Rood Alcoholvrij Met deze fruitige rode wijn kun je gezellig meedoen bij de borre Lees meer

Sepp van Ghoerle
Sepp van Ghoerle
2025-10-10 19:43:17
Count answers : 29
0
Maar het idee dat er geen accijnzen op zitten, is niet waar, vertelt Langereis. "Er zit wel belasting op, namelijk de suikertaks." De extra kosten komen door een extra stap in het productieproces. "Bij alcoholvrije wijn maak je eerst wijn en dan heb je nog een heel dure machine nodig die heel veel energie en heel veel geld kost om de alcohol er weer uit te halen." Dat proces wordt gedaan met een "bakbeest" van een machine, die zomaar miljoenen euro's kan kosten, verduidelijkt de wijnjournalist.